avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecerea unui minor de pe un nume de familie pe altul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecerea unui minor de pe un nume de familie pe altul

buna ziua as avea nevoie de o indrumare,am un baietel de 3 ani jumatate stau in concubinaj dar din luna ianuarie concubinul a plecat din tara si numai stiu nimic de el,as vrea sa trec baiatul pe numele meu de fata.cum trebuie sa procedez? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters360935 , utilizator 15:34, 28 Mai 2015
N-am inteles nimic. Cum se face ca desi nu sunteti casatorita v-ati schimbat numele?
Puteti incerca pe cale administrativa, insa aveti nevoie de un motiv intemeiat si de acordul tatalui.
Eu nu cred ca numele copilului e problema .
eu vreau sa plec din tara si fara acordul tatalui nu pot sai fac pasaport si de tata nu am cum sa dau pt ca nu stiu unde este,de aceea vreau sa trec baiatul pe numele meu
Chiar daca-l treceti pe numele d-voastra, de acordul tatalui tot veti avea nevoie, bine va explicat gi-jane mai sus: numele copilului nu conteaza. Daca tatal este trecut in certificatul de nastere al copilului, veti avea nevoie de acordul lui indiferent ce nume poarta copilul.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
Cris1971, utilizator
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru copiii ai caror parinti sunt divortati lorelena1306 lorelena1306 Buna ziua, Va rog s ama ajutati cu urmatoarea problema: exista doi parinti divortati care au doi copii in urma casatoriei. Primul copil are 18 ani, cel ... (vezi toată discuția)
Buna seara- schimbare nume copil ContSters436518 ContSters436518 Sunt divortata, si am un copil de 11 ani. Acum sunt intr-o relatie de concubinaj,am impreuna cu concubinul meu o fetita. El doreste ca , baietelul meu sa-i ... (vezi toată discuția)
Monica7 Mihaela77S Mihaela77S Bună,stau în italia de mai mulți ani și am un băiețel de 5luni care poartă numele concubinului. Vreau să merg în românia și vreau să știu dacă ... (vezi toată discuția)