avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara- schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara- schimbare nume copil

Sunt divortata, si am un copil de 11 ani. Acum sunt intr-o relatie de concubinaj,am impreuna cu concubinul meu o fetita. El doreste ca , baietelul meu sa-i poarte numele. Am discutat cu tatal copilului si este de acord. Puteti sa ma sfatuiti ce demersuri ar trebui sa facem si daca ne costa ceva fiind de comun acord? Cat de repede s-ar incheia procedurile?
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:30, 28 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce intelegeti prin a-i da numele, vreti sa ii schimbati numele copilului sau ca partenerul sa il adopte ? De cat timp sunteti in concubinaj ?
Doreste sa il adopte . Suntem in relatia de concubinaj de 2 ani
acest răspuns util
va trebui sa mai asteptati 3.
Si daca ne casatorim legitim ,tot atat va trebui sa asteptam ??
acest răspuns util
Nu, daca va casatoriti, nu va mai trebui sa asteptati, iar procedura e mai simpla.
Apelati la DGASPC de care apartineti, ei va asista/ indruma pe parcurcul procesului de adoptie.

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere copil pe numele concubinului cu acordul tatălui biologic gabriela89darius gabriela89darius Buna ziua De un an am divorțat de fostul meu sot, iar custodia minorilor este comuna, fetita de 5 ani a rămas cu domiciliul la mine baiaru mare la el, dar ... (vezi toată discuția)
Recunoaștere copil buna ziua.as dorii sa va întreb si eu ceva. ... Ioana04 Ioana04 Recunoaștere copil Buna ziua.As dorii sa va întreb si eu ceva. Am o fetita de 2 ani si 7 luni,care este trecută doar pe numele meu.In certificatul ei,la ... (vezi toată discuția)
Custodie minor davidutu davidutu In urma unei relatii de concubinaj am un fiu in varsta de 4 ani , copilul este recunoscut de tatal sau . Tatal a plecat in Italia pe cand copilul avea 7 luni ... (vezi toată discuția)