avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract vanzare cumparare imobil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract vanzare cumparare imobil

Buna.

Am achizitionat un apartament prin finantare bancara prin programul Prima Casa.
Banca imi solicita la dosar predarea unui exemplar original (in fine, duplicat).
Nu ma simt confortabil sa pun le dau un exemplar original. Mi se pare un abuz din moment ce banca nu este parte din contract. I-am dat o copie scanata.

Am vreun risc daca il furnizez in original? Ma poate obliga banca conform vreunei legi sa le dau un exemplar original?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:45, 28 Mai 2015
Banca nu va poate obliga sa ii predati un exemplar original din duplicat si nici nu trebuie sa ii dati asa ceva.
Actele originale se pastreaza de catre proprietar.
Ii aratati functionarului de la banca originalul duplicatului, ii predati o copie si ii puteti impune sa verifice si consemneze cu mana lui ca este conform cu originalul.
Banca nu are dreptul sa pastreze actele originale de proprietate chiar daca are calitatea de creditor.
Multumesc frumos pentru raspuns! Nu le dau niciun original.

Ca fapt divers: cei de la banca mi-au spus ca atata timp cat statul si banca sunt proprietarii imobilului este normal sa aibe un original.

incredibil! cum poate sa spuna o asa aberatie? o banca cu pretentii chiar nu stie diferenta intre a fi proprietar al unui imobil si a avea sarcini asupra unui imobil?
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
ContSters360959, utilizator
Spuneti-le celor de la banca ca o banca este proprietara atunci cand plateste ea ratele.
Pana atunci are calitatea de creditor si nu de proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuirea actelor de vanzare cuparare Andra2912 Andra2912 Buna ziua, zilele trecute am semnat un contract de vanzare-cumparare la un notar public. Ulterior mi s-a oferit, la plecare, o mapa cu actele semnate, doar ... (vezi toată discuția)
Cadastru pastrat de banca miha006 miha006 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu credit ipotecar de la banca. Cand s-a facut incheierea de intabulare pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Dosar credit pierdut de posta interna a bancii emanueln79 emanueln79 Buna /ziua! Am contractat un credit de la Banca, am folosit suma de bani, acum cei de la banca spun ca ar trebui sa le resemnez dosarul de creditare motivand ... (vezi toată discuția)