avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... POt cere testul ADN?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

POt cere testul ADN?

Buna ziua.Pot cere testul de paternitate in instanta pentru un copil care face 3 ani in august a.c?Acest copil a rezultat dintr-o relatie cu cineva...am recunoscut copilul insa nu poarta numele meu (pentru ca mama nu a fost de acord sa poarte numele meu copilul)Ai platesc pensie de intretinere din prima luna in care s-a nascut...In aceste conditii pot cere testul ADN in instanta?Pt ca ea nu vrea de buna voie sa mergem sa facem acest test.Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:13, 29 Mai 2015
Buna ziua,
Formulati in instanta o cerere de tagada pateritatii cu solicitarea unui test ADN.
Vi se admite testul.
Am inteles.Aveti idee cat costa un astfel de test si unde pot gasii o lista cu unitatile acreditate sa faca un astfel de test (ma refer la faptul sa fie luat in considerare in instanta,sau instanta alege unitatea medicala unde se va desfasura testul?)
Fiecare test costa circa 1000 lei si despre unitatile sanitare sunt cele indicate de instanta.
Testul se efectueaza la institutul medico-legal sau institutii acreditate de IML din judet, costurile sunt de la 845 la 2010 pentru teste serologice. Testul AN ajunge, din ce imi amintesc, la circa 3000 de lei.
Detalii aici: [ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ] &
Contactati un avocat inainte sa cheltuiti banii acestia.
actiunea nu e de tagada, ci de contestare a recunoasterii. o puteti face oricand, nu aveti un termen de prescriptie.
Numai asa puteti obliga mama sa ajunga la testare cu copilul.
Poate faceti un test neoficial cand e copilul la dvs in vizita.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea o mare problema NELAOLT NELAOLT poate sa ne spuna cineva cum se procedeaza in cazul testului adn. trebuie mers la bucuresti? noi sintem din CLUJ. (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate cristiandanila007 cristiandanila007 Ma interesează unde se poate face un test de paternitate şi cât costă pentru un copil. Mulţumesc anticipat. (vezi toată discuția)