avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea o mare problema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea o mare problema

poate sa ne spuna cineva cum se procedeaza in cazul testului adn. trebuie mers la bucuresti? noi sintem din CLUJ.
Cel mai recent răspuns: NELAOLT , utilizator 19:26, 8 Februarie 2010
trebuie deschis un proces de judecata? m-ar interesa sa fac testul adn ptr. a dovedi ca fata in virsta de 20 ani nu este a mea si sa nu aiba drept la mostenire.
Art. 54 C.Fam.Actiune in tagada paternitatii

Paternitatea poate fi tagaduita, daca este cu neputinta ca sotul mamei sa fie tatal copilului.

Actiunea in tagaduirea paternitatii poate fi pornita numai de sot; mostenitorii acestuia pot continua actiunea pornita de el.

Daca sotul este pus sub interdictie, actiunea va putea fi pornita de tutore, insa numai cu incuviintarea autoritatii tutelare. In toate cazurile, mama copilului va fi citata.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
luiza2008, utilizator
Buna seara, va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive, scrieti in acelasi mesaj ce mai aveti de intrebat, folosind butonul ,,editeaza"si asteptati sa vi se raspunda.
TEstul ADN se face la Bucuresti, La Institutul medico-legal Mina Minovici. Insa v-ati gandit cam tarziu sa faceti testul. ..si practic nu o puteti obliga pe fata sa efectueze acest test.
Pentru efectuarea unui test de paternitate, solicitantul trebuie să depună o cerere la IML şi să achite o taxă de expertizare al cărei cost oscilează în funcţie de tipul investigaţiei solicitate. Solicitantului îi sînt prezentate la început cele trei tipuri de teste, procentajul de răspuns şi costul fiecăruia. Primul tip, denumit expertiza serologică, costă, în funcţie de complexitate, între 170 de lei şi 624 de lei. "Acest tip de investigaţie cercetează caracterele pe care le moşteneşte copilul de la mamă şi de la tată şi are un procent de corectitudine de 60 la sută", ne-a precizat dr. Irina Agrosoaie, şeful Departamentului de Serologie Medico-Legală din cadrul IML. Al doilea tip de investigaţie – expertiză în sistem HLA – costă 1.500 de lei (15 milioane de lei vechi) şi este mai performantă, corectitudinea fiind de 90 la sută. În ultimă instanţă, se poate efectua o expertiză ADN, care este cea mai performantă, dar costă pe măsură – 2.700 de lei (27 de milioane de lei vechi)
ADICA EU[FOSTUL SOT] TREBUIE SA CHEM PE MAMA EI IN JUDECATA?
ADICA EU[FOSTUL SOT] TREBUIE SA CHEM PE MAMA EI IN JUDECATA? Eu as dori sa dovedesc in instanta ca fata nu este a mea si averea mea sa ramina la cei doi copii ai mei din actuala casatorie.E u cind m-am casatorit prima data femeia era insarcinata in 4 luni. la naste am trecut-o pe numele meu.Dupa 4 ani am divortat de mama ei insa fata a ramas pe numele meu, dar nu avem nici o legatura de singe. Cum pot eu sa o conving pe fata sa vina la test? ati mai intilnit asa ceva? Cum as putea proceda?
va mu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate cristiandanila007 cristiandanila007 Ma interesează unde se poate face un test de paternitate şi cât costă pentru un copil. Mulţumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Proces GHERASIM ADINA GHERASIM ADINA AM UN PROCES DE PATERNITATE IN CARE PARATU A CERUT TESTU SEROLOGIC ,INSTANNTA A APROBAT SUNT DISPERATA SI NU STIU CE SA MAI CRED SI VA ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Diana Daisy Diana Daisy Buna ziua...Care teste de paternitate sunt recunoscute in instanța, si care nu? (vezi toată discuția)