avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajare imobil

Exista urmatoarea situatie: doi frati au mostenit o casa din valmasie.Unul dintre ei vrea sa vanda partea lui unei alte persoane.Celalalt frate este de acord cu aceasta vanzare,insa nu stiu cum sa procedeze.Ce solutii sunt in aceasta situatie si care ar fi costurile ?(ei cauta o varianta ieftina privind costul actelor).Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:44, 1 Iunie 2015
Buna ziua,
Pot sa-si vanda fiecare drepturile succesorale.
Pot sa dezbata succesiunea si sa vanda fiecare partea sa.
Poate ca unul sa fie renuntator la succesiune si atunci celalalt ramanand singur succesor sa o dezbata si sa faca ce vrea cu bunurile.
Deoarece sunt nule orice pacte asupra unei succesiuni viitoare (vezi art.702 si 965 alin.2 Cod Civil), vanzarea drepturilor succesorale este posibila numai dupa ce succesiunea a fost deschisa si numai dupa ce succesibilul a acceptat succesiunea.
Ei au impartit casa pe din doua,unul dintre frati vrea sa ramana in casa iar celalat frate vrea sa vanda partea lui de casa unei terte persoane cu care si fratele dintai este de acord.Casa este pe numele amandurora.Ce se poate face in aceasta situatie?
Succesiunea dupa parintii decedati a fost facuta deja cu 3 ani in urma
Cel ce doreste sa vanda va trebui sa solicite iesirea din indiviziune.

Alte discuții în legătură

Proprietari multipli pe un imobil, partaj smileylory smileylory Buna ziua. Intrebarea mea este: daca exista o casa cu patru proprietari(este o mostenire catre 4 frati), iar trei dintre ei vor sa vanda si al patrulea se ... (vezi toată discuția)
vinzare cota parte leusan leusan un mostenitor sa-l numim Popescu detine 3/20 partea sa dupa dezbaterea succesiunii.Intre timp moare si al doilea parinte care detinea siacesta5/20. ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate danutzpytu danutzpytu Mama mea detine o suprafata de 5000mp fiind titulara unui titlu de proprietate in acest sens. Tatal meu a murit acum 1 an. Eu mai am un frate care dupa moartea ... (vezi toată discuția)