avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajare imobil

Exista urmatoarea situatie: doi frati au mostenit o casa din valmasie.Unul dintre ei vrea sa vanda partea lui unei alte persoane.Celalalt frate este de acord cu aceasta vanzare,insa nu stiu cum sa procedeze.Ce solutii sunt in aceasta situatie si care ar fi costurile ?(ei cauta o varianta ieftina privind costul actelor).Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:44, 1 Iunie 2015
Care ar fi costurile iesirii din indiviziune?Mai exista si alta varianta?
Costurile depind de valoarea bunului. Alte variante sunt la limita legii sau sub ea si pot crea mari probleme in timp.
Multumesc pentru raspuns
daca deja casa e pe numele lor, e pe cote parti si fratele isi poate vinde copta cui vrea.
apoi e treaba cumparatorului daca doreste, sa iasa din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietari multipli pe un imobil, partaj smileylory smileylory Buna ziua. Intrebarea mea este: daca exista o casa cu patru proprietari(este o mostenire catre 4 frati), iar trei dintre ei vor sa vanda si al patrulea se ... (vezi toată discuția)
vinzare cota parte leusan leusan un mostenitor sa-l numim Popescu detine 3/20 partea sa dupa dezbaterea succesiunii.Intre timp moare si al doilea parinte care detinea siacesta5/20. ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate danutzpytu danutzpytu Mama mea detine o suprafata de 5000mp fiind titulara unui titlu de proprietate in acest sens. Tatal meu a murit acum 1 an. Eu mai am un frate care dupa moartea ... (vezi toată discuția)