Am constatat ceva extrem de interesant dar si alarmant in acelasi timp: la orice perchezitie, este mare problema daca se gasesc bani.
Adica, daca cineva este perchezitionat pentru droguri sau arme dar nu se gasesc droguri sau arme, nici alte dovezi in sensul initial ci diverse sume de bani, acestea reprezinta probe si sunt retinute.
Pai cum vine asta ?
Care sunt in aceste moment reglementarile si limitele in situatii de genul asta ?
Sa intelegem ca nu putem detine efectiv bani ?
Daca s-a comis o infractiune de un anumit tip, sa zicem trafic de droguri, furt etc., iar organele de cercetare gasesc si alti bani pe langa cei proveniti din infractiune, dar ai caror provenienta nu poate fi justificata, se confisca si acei bani.
Se cheama confiscare extinsa.
Nu inseamna ca nu puteti sa detineti bani, inseamna ca nu trebuie sa comiteti infractiuni si sa detineti bani pe care nu puteti sa ii justificati.
Va rog dezvolati subiectul. Dvs. ati fost perchezitionat/a? Daca da, in ce context? Noapte/zi, imprejurarile de fapt, alte amanunte care pot clarifica intrebarea dvs. Cu stima, Dan
Bunurile a caror detinere este interzisa de lege, cum este si cazul drogurilor se confisca. Se confisca de asemenea si banii obtinuti din exploatarea bunurilor supuse confiscarii.
Confiscarea extinsa se dispune numai printr-o hotarare de condamnare.
@danyo, vorbeam la modul general; nu, nu am fost perchezitionat, dar am vazut multe astfel de situatii in care s-au retinut bani fara legatura cu vreo infractiune.
D-le patrascu, legatura intre bunurile detinute ilegal si bani cum se dovedeste ?
Poate respectiva locatia continea si bunuri a caror detinere este interzisa de lege, dar si bani care nu au legatura cu respectivele bunuri.