avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am obtinut o sentinta favorabila: cum sa fac sa obtin ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am obtinut o sentinta favorabila: cum sa fac sa obtin si executarea?

Buna seara.
Am cerut in instanta o adeverinta - refuzata, altfel, si necesara la dosarul meu de somaj - prin care sa mi se recunoasca 6 luni de vechime in munca. Am obtinut decizie favorabila.
Lichidatorul care se ocupa de firma in faliment - la care am lucrat - nu mi-o da. Cum sa il conving sa respecte decizia Instantei? Daca Instanta n-a prevazut termen de punere in aplicare e valabila chestia aia din Contencios cu 30 de zile si 20%/zi din salariul minim brut penalitati? Daca da, ce fac cu asta? Ma adresez unui executor? Sa-l execute pe lichidator?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafiriancu , utilizator 17:30, 1 Iunie 2015
Asta este ce mai pertinenta intrebare de pe site, de f. mult timp !!
Obtinerea sentintei rezolva cca. 35% din problema. Executarea - 65% !

Adresati-va unui Executor judecatoresc.
Luati legatura cu lichidatorul.
Trebuie sa respecte hotararea instantei cel care se ocupa de aceste probleme in prezent.

Daca nu se respecta hotararea se poate depune plangere penala.
Multumesc frumos legalmgm (abia acum vad. Ar trebui sa bifez undeva pe aici ca primesc alerta pe mail cind am raspuns la un mesaj?).
Nu am inteles daca in cazul asta se aplica prevederea aia din Legea contensiosului, cu penalitati de 20%/zi... Sau este o situatie care n-are treaba cu contenciosul?
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2015
trandafiriancu, utilizator
Multumesc frumos avocat_lascoschi@yahoo.com Iar proces, iar asteptari... Penalizarile alea din "Contencios", pentru neaplicare decizii instanta (cu 20%/zi) nu functioneaza in acest caz? Ma gindesc ca mai degraba s-ar speria de necesitatea de-a fi amendat/penalizat decit de inca un proces fie el si penal.... Banii dor mai rau si-s mai apropiati decit perspectiva din penal...
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2015
trandafiriancu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai poate fi obligata o institutie publica din romania sa puna in aplicare o hotarire judecatoreasca definitiva ? florin1960 florin1960 Ma lovesc de urmatoarea situatie : Conducatorul unei institutii publice refuza de peste doi ani sa puna in executare o hotarire judecatoreasca definitiva in ... (vezi toată discuția)
Procedura executarii silite in materia contenciosului MorriganCrows MorriganCrows Buna ziua, In privinta executarii hotararilor [b]definitive[/b] Legea contenciosului prevede ca executarea acestora se face potrivit art. 24 (1), respectiv ... (vezi toată discuția)
Procedura în cazul unui divorþ de la distanþã tina1111 tina1111 Buna ziua.As dori sa stiu daca pot divorta din Italia fara sa ma prezint .Lucrez si am domiciliul in Italia si nu pot pleca. Am un copil care este major si nu ... (vezi toată discuția)