In luna decembrie mi-a sarit in fata masini pe trecerea de pitoni o persoana.Sa inceput o ancheta penala mi-au retinut permisul am circulat cu dovada iar acum dupa 5 luni mi-a venit decizie de la instanta ca au clasat dosarul din lipsa de probe dar politia refuza sa imi remita permisul zicand ca imi ete suspendat pe 3 luni desi la momentul "accidentului"nu mi s-a intocmit un ptoces verbal de contraventie.Cum sa procedez?
Trebuie sa asteptati sa treaca perioada de suspendare de 90 de zile si apoi va puteti recupera permisul.
art. 103-OUG 195/2002
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.