avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

In luna decembrie mi-a sarit in fata masini pe trecerea de pitoni o persoana.Sa inceput o ancheta penala mi-au retinut permisul am circulat cu dovada iar acum dupa 5 luni mi-a venit decizie de la instanta ca au clasat dosarul din lipsa de probe dar politia refuza sa imi remita permisul zicand ca imi ete suspendat pe 3 luni desi la momentul "accidentului"nu mi s-a intocmit un ptoces verbal de contraventie.Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:47, 28 Mai 2015
Trebuie sa asteptati sa treaca perioada de suspendare de 90 de zile si apoi va puteti recupera permisul.

art. 103-OUG 195/2002
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasare dosar accident rutier. reținere permis sau nu??? Laura634142 Laura634142 In urma cu 20 luni am provocat un accident rutier soldat cu 2 victime cu îngrijiri medicale de 150 respectiv 200 zile. Victimele si-au retras plângerile si ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala Corina Grigorescu Corina Grigorescu Buna ziua. Pot fi sanctionata ca am incalcat prevederile art. 196 din codul penal daca am cazut cu motocicleta in timp ce rulam regulamentar pe banda 1 si mi ... (vezi toată discuția)
Condus auto neînmatriculat - confirmare renuntare urmarire penala AlexDZN AlexDZN Am avut un dosar penal(condus scuter 49cc neînmatriculat) pana in aceasta zi, am fost la judecătorie si am confirmat renunțare la urmărirea penală. In ... (vezi toată discuția)