avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie loc de veci

Buna ziua,
O ruda plecata din tara, doreste sa imi lase partea sa de mostenire asupra a doua locuri de veci. Bunica a cumparat (detinem act de concesiune) doua locuri de veci, mostenite apoi de cei doi fii ai sai, acum decedati. Eu si vara mea suntem mostenitoarele celor 2 fii.
As dori sa stiu prin ce modalitate legala imi poate lasa vara mea partea sa de mostenire: donatie, vanzare-cumparare, sau cum?
ce acte sunt necesare?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: carmenicostache , utilizator 16:29, 2 Iunie 2015
Buna ziua,
Poate sa fie renuntatoare la mostenire ramanand doar dumneavoastra mostenitor.
Poate formula renuntarea la orice notar din tara unde se afla sau la consulatul Romaniei cel mai apropiat si v-o transmite (in original) prin posta.
O traduceti la traducator autorizat si mergeti apoi la un notar de pe raza ultimului domiciliu al bu=nicii dezbatand succesiunea.
Bunica a cumparat (detinem act de concesiune)

Dreptul de concesiune reprezinta strict dreptul de folosinta si nu de proprietate
Actul de concesiune da dreptul concesionarului sa utilizeze locul de inhumare un termen asumat de catre parti prin contractul de concesiune
Va multumesc mult pentru raspuns. Problema e ca vara mea a facut deja succesiunea. care ar fi rezolvarea?.
In ce priveste concesiunea, stiam ca este ceva specific locurilor de veci, ca nu ai act de proprietate. Poate ca nu folosesc termenii cei mai potriviti.
Care ar fi modalitatea de a transmite (de la vara mea la mine) acel drept de concesiune?
Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie loc de veci Stroe Mariana Stroe Mariana Buna ziua, am obtinut un act de donatie a unui loc de veci, sunt nepoata grad 5 rudenie, preotul de la cimitir nu vrea sa imi faca actul de concesiune pe ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Succesiune pe 2 locuri de veci cristi2239 cristi2239 Am vrut sa platesc impozitul la cimitir si nu mi a primit banii pentru ca nu ma cunostea. Am urmatoarele nelamuriri 1 Care este modalitatea legala pentru ... (vezi toată discuția)