avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Service-ul auto are dreptul sa nu-mi returneze masina ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Service-ul auto are dreptul sa nu-mi returneze masina pana ce asigurarile nu achita reparatia ?


Buna seara,

va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :

Un prieten a avut un accident cu autoturismul proprietate. Masina este asigurata la o societate de asigurari, s-a facut constatare de catre un inspector de daune din cadrul acestei societati de asigurari si a ajuns cu masina intr-un service autorizat pentru reparatii.
Problema este ca reparatia s-a efectuat, insa masina nu mi se elibereaza de catre responsabilul de service pana ce asigurarile nu achita contravaloarea reparatiilor.
Va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal ca service-ul sa nu-mi elibereze masina si daca au acest drept. Din cate stiu service-ul nu are un contract incheiat cu aceasta societate de asigurari .
Cel mai recent răspuns: Cecilia Popa , Avocat 15:01, 2 Iulie 2009
Dv cum ati proceda?Aveti posibilitatea sa achitati factura si s-o decontati la asigurari.
Daca are sau nu contract incheiat cu societatea de asigurare nu este problema dumneavoastra... Chiar daca are sau nu conventie cu asiguratorul, service-ul isi rezerva dreptul ca pana la achitarea reparatiilor sau primirii acceptului de plata, pt ca asa se numeste, sa va retina masina. Este logic, pt ca in practica serviceul baga in devizul de reparatie mult mai mult decat asiguratorul despagubeste si atunci se afla in postura de a nu recupera suma integrala. Dar asa cum a spus si predecesorul meu aveti posibilitatea sa va reparati masina in orice service doriti si sa va achitati factura personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deviz dauna asigurator tgmm11 tgmm11 As vrea sa stiu, va rog, daca pot avea acces la devizul dupa care asiguratorul a evaluat cuantumul pagubei.Mi s.a pus la dispozitie doar nota de constatare. (vezi toată discuția)
Asigurare rca juliuss12 juliuss12 Buna ziua numele meu este iulian si am o problema cu plata unei polite rca in urma unui accident, din cauza ca servisul nu se intelege cu firma de asigurari nu ... (vezi toată discuția)
Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)