Un prieten a avut un accident cu autoturismul proprietate. Masina este asigurata la o societate de asigurari, s-a facut constatare de catre un inspector de daune din cadrul acestei societati de asigurari si a ajuns cu masina intr-un service autorizat pentru reparatii.
Problema este ca reparatia s-a efectuat, insa masina nu mi se elibereaza de catre responsabilul de service pana ce asigurarile nu achita contravaloarea reparatiilor.
Va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal ca service-ul sa nu-mi elibereze masina si daca au acest drept. Din cate stiu service-ul nu are un contract incheiat cu aceasta societate de asigurari .
Daca are sau nu contract incheiat cu societatea de asigurare nu este problema dumneavoastra... Chiar daca are sau nu conventie cu asiguratorul, service-ul isi rezerva dreptul ca pana la achitarea reparatiilor sau primirii acceptului de plata, pt ca asa se numeste, sa va retina masina. Este logic, pt ca in practica serviceul baga in devizul de reparatie mult mai mult decat asiguratorul despagubeste si atunci se afla in postura de a nu recupera suma integrala. Dar asa cum a spus si predecesorul meu aveti posibilitatea sa va reparati masina in orice service doriti si sa va achitati factura personal.
Asigurare rca
juliuss12
Buna ziua numele meu este iulian si am o problema cu plata unei polite rca in urma unui accident, din cauza ca servisul nu se intelege cu firma de asigurari nu ... (vezi toată discuția)