avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare nunta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare nunta

Buna ziua,

Am si eu cateva nelamuri legate de noile modificari aduse la codul fiscal privind cota de tva 9% .

1.Care este formularea corecta intr-un contract de prestari servicii privind organizarea unei nunti, in care eu imi voi reflecta toata marja in meniul de mancare , care il voi factura cu 9 % , astfel incat fiscul sa nu considere o parte din acest eveniment (care ar fi reprezentat de locatie, ospatari, lumini.etc) cu 24%

2. Care sunt variantele cele mai optime de a incasa contravaloare nuntii care depaseste plafonul de 10.000 lei de la singura persoana , fara a sparge evenimentul in mai multe contracte , fara plata in avans prin virament ( de cele mai multe ori , mirii neavand respectiva suma, asteptand incasarile din seara nuntii si platind cash din ele) , fara ai lasa sa depuna ulterior (ca intr-o proportie destul de mare probabil nu-i voi mai vedea :) )

eu m-am gandit la o imputernicire scrisa din partea titularului pentru a depune banii in banca ulterior in contul societatii si in numele lui s-au un angajament semnat al meu ca voi depune acei bani in contul societatii .

Ce parere aveti de aceasta speta care in conditiile actuale face cam imposibil desfasurarea acestui eveniment in conditii de perfecta legalitate ?

Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Catalin Dragan , Contabil 14:57, 2 Iunie 2015
ceva pareri ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare. este ok ca banca sa iti ceara contracte pentru nunta ... iMozzie iMozzie Salutare. Este ok ca banca sa iti ceara contracte pentru nunta pentru a dovedi provenienta banilor pe care vrei sa ii depui in cont? Vreau sa depun suma de ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters201565 ContSters201565 El (concubinul) cumpara cu ea(concubina) un imobil in cote de 1/2 fiecare. Banii au fost in exclusivitate ai concubinului.Plata imobilului se face prin ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans dat unui restaurant pentru o nunta djred djred buna ziua, am o mare problema, la sfarsitul anului trecut, in octombrie, am rezervat un restaurant pentru anul acesta la sfarsitul lui septembrie, pentru ... (vezi toată discuția)