Am si eu cateva nelamuri legate de noile modificari aduse la codul fiscal privind cota de tva 9% .
1.Care este formularea corecta intr-un contract de prestari servicii privind organizarea unei nunti, in care eu imi voi reflecta toata marja in meniul de mancare , care il voi factura cu 9 % , astfel incat fiscul sa nu considere o parte din acest eveniment (care ar fi reprezentat de locatie, ospatari, lumini.etc) cu 24%
2. Care sunt variantele cele mai optime de a incasa contravaloare nuntii care depaseste plafonul de 10.000 lei de la singura persoana , fara a sparge evenimentul in mai multe contracte , fara plata in avans prin virament ( de cele mai multe ori , mirii neavand respectiva suma, asteptand incasarile din seara nuntii si platind cash din ele) , fara ai lasa sa depuna ulterior (ca intr-o proportie destul de mare probabil nu-i voi mai vedea :) )
eu m-am gandit la o imputernicire scrisa din partea titularului pentru a depune banii in banca ulterior in contul societatii si in numele lui s-au un angajament semnat al meu ca voi depune acei bani in contul societatii .
Ce parere aveti de aceasta speta care in conditiile actuale face cam imposibil desfasurarea acestui eveniment in conditii de perfecta legalitate ?
Donatie
ContSters201565
El (concubinul) cumpara cu ea(concubina) un imobil in cote de 1/2 fiecare.
Banii au fost in exclusivitate ai concubinului.Plata imobilului se face prin ... (vezi toată discuția)