avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contractul de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contractul de munca

Buna ziua,
Sunt in somaj si doresc sa ma angajez. Angajatorul m-a trimis la fortele de munca cu urmatoarele acte - Instiintare privind incadrarea in munca si situatia privind locurile de munca vacante.Acolo pe situatia locurilor de munca vacante mi s-a pus o viza cu data de 29.05.2015 dar in instiintarea privind incadrarea in munca este stipulat ca voi fi incadrata in munca pe perioada determinata de 3 luni incepand cu data de 2.06.2015.Eu pana acum nu am semnat inca contractul de munca cu angajatorul. As vrea sa stiu cu ce data e legal sa merg la program normal la serviciu.
O alta problema este ca eu am efectuat deja 6 luni din somaj si mai am inca atat de executat. As vrea sa stiu pe ce perioada maxima mai pot suspenda somajul pentru a lucra pe perioada determinata.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:16, 30 Mai 2015
1. - Incepeti activitatea cu data cu care angajatorul va incheie contractul individual de munca (CIM), adica cu data de 02.06.2015.
- Nu conteaza data cu care s-a inregistrat la Agentia de Somaj lista cu locurile de munca vacante.

2. - Fiind vorba de un CIM pe perioada determinata de cel mult 12 luni se va suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.
- Dupa ce incheiati CIM va prezentati cu o copie la Agentia de Somaj si completati cererea de suspendare a indemnizatiei de somaj.
- Dupa incetarea CIM trebuie sa va prezentati la Agentia de Somaj cu o copie dupa decizia de incetare a CIM in termen de cel mult 30 de zile calendaristice si sa completati cererea de reluare in plata a indemnizatiei de somaj.

3. Daca prin prelungiri succesive ale CIM se depaseste termenul de 12 luni atunci inceteaza plata indemnizatiei de somaj si nu mai puteti beneficia de indemnizatie de somaj decat dupa alte 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea somajului madalina899 madalina899 daca suspendez somajul si ma angajez pot sa il reiau dupaia astept va rog un raspuns multumesc (vezi toată discuția)
Incetare indemnizatie somaj (obtinerea unui loc de munca) alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Doresc sa stiu ce trebuie sa fac, daca in perioada in care sunt intregistrata ca somer indemnizat la ANOFM, obtin un loc de munca (loc de munca ... (vezi toată discuția)
Suspendare ajutor somaj Mihaela Caracoti Mihaela Caracoti Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu urmatoarea informatie: in cazul in care o persoana ce beneficiaza de ajutor de somaj este incadrata in munca, care este ... (vezi toată discuția)