Sora mea me o dat in judecata, sa imi vand casa, ca ea grijeste de mama. Casa este a mea, titlu de propietate este doar pe numele meu, nici mama nici sora nu au nici un drept de asupra ea.
Dupa moartea lui tata, averea se impartit egal la fiecare dintre frati, si eu am platit la fiecare frate partea lui mama, sa nu aiba prententii asupra casei. Pentru acest lucru am dovezi scrise. Am si contract de vanzare cumparare, tot pe numele meu si martori.
Am lasat pe mama se locuiasca la mine acasa de 23 ani, si acuma o sapatama o luato sora mea si me o dat in judecata, ca vrea parte din casa.
Nu stiu exact ce pot se fac. Imi iau un avocat? De oficiu sau normal? Zic astea ca nu prea am bani.
Pot se cer daumne morale sau ceva despagubirii?
Este a doua ora cand incerca asa ceva, prima data o fost la primaria, si dn primar le o zis sa iti veda de treaba.
Multumesc, pana acuma de 23 de ani eu singur me am ocupat de ea, dus la medic, grijirea casei, etc Dar sora mea vrea avere. Pana acuma o treit mama in casa mea fara nici un fel de grija, sora me o luato y imi cere si mie sa imi vand casa se dau iei bani.
Am si dovezi de cum am platit transporturi pentru mama cand eu nu am putut se o duc si tot fara nici un fel de ajutor din partea sora mea.
Me o contactat avocata iei si incearca sa imi bage falsi in acte, can eu am tot legal, nu are ce face dar asa este ea.
Mersi oricum pentru raspunsurile, sunteti de mare ajutor.
Dupa ce rezolvati cu notarul, scoateti certificat de atestare fiscala in care sa se vada ca, casa e pe numele dvs. Cereti si un extras de informare de la Ocpi care sa ateste dreptul dvs de proprietate, si in copie duceti-va cu ele la avocat. Dupa cum prezentati dvs situatia, consider ca e aproape imposibil sa pierdeti in instanta. Si daca sora a platit impozitul, priviti partea buna. V-a scutit de o cheltuiala
Buna tuturor, revin cu noutati la acesti caz. In urma unei cautari pe acesti forum am dat de un sistem de cautare extrem de folositor, aceste este sistemul de gasire dosare al ministreriu de justiciei. Am cautat numele meu si o aparut, totus ca inca nu me o ajuns nimic a casa se confirma ca sunt dat in judecata pe sectie civila, pana aci nimic nou.
Suprisa mea o fost ca pe langa mine ca parat am mai gasit ca parat si comisile locala si judetana al fondul funciar.
Nu stiu ce inseamna asta precis, si daca cineva me ar ghida un pic ar fii perfect.
Totus in toata neconustita mea, logica imi spune ca nu este prea bine se te bati cu statul.
Ma rog daca cineva me ar putea zice care poate fii urmaririle var fii foarte multumit
Probabil că în dispută este un teren retrocedat în baza legilor funciare (Legea 18/1991 sau Legea 169/1997), doar aşa, în opinia mea, se explică implicarea în dosar şi a comisiilor locale de fond funciar. Deci, sunteţi pârâţi în proces atât dvs., cât şi cele două comisii de fond funciar. Aşadar, nu dvs. vă "bateţi" cu statul, ci sora dvs. Dar trebuie să ajungeţi la dosar să vedeţi ce anume solicită. Din experienţa mea, se solicită, cel mai probabil, anularea unui titlu de proprietate al unui teren retrocedat.
Multumesc pentru rezpunsul, intreadever este sora mea care se bate cu statul, dar pamatul nu o fost retrocedat. O fost cumparat de vechii proprietar cu contract, care inca o am, si apartine la o zona din sat in care statul no fii bagat mana inca, adica nu o fost dat afara propietar din cauza ca nu o fost o zona de dezvoltare a comunei. Titlu de propietate am facuto in 95 pe baza aceste contract. Totus in povestea asta idea este ca daca me o ia prin lege asta se ar da vechi propietari nu? Chiar nu reuses se inteleg urmarile asta.
Inca o intrebare cum pot sa dau de dosar fiin ca inca nu me o venit nici o citatia a casa?
Multumesc pentru ajutor
Titlu de proprietate
atak
Buna ziua
Cum sa procedez? Suntem 3 frati. In urma decesului parintilor nostrii au ramas doua terenuri din care unul cu casa. Succesorii unui frate sustin ca ... (vezi toată discuția)