Multumesc foarte mult pentru timpul acordat.
Am vazut intre timp in normele BNR ca este exact cum ati precizat. Evident, asta daca am inteles eu bine:
" Art. 3. -(1) Plăţile, încasările, transferurile şi orice alte asemenea operaţiuni între rezidenţi, care fac obiectul comerţului cu bunuri şi servicii, se realizează numai în moneda naţională (leu), cu excepţia operaţiunilor prevăzute în anexa nr. 2 "Categorii de rezidenţi care pot efectua operaţiuni în valută", care se pot efectua şi în valută.
(2) Toate celelalte operaţiuni între rezidenţi, care nu fac obiectul comerţului cu bunuri şi servicii, pot fi efectuate în mod liber fie în moneda naţională (leu), fie în valută.
Din raspunsul dvs. cat si din acest articol din Regulamentul Nr. 4 al BNR eu inteleg ca pot sa fac ce vreau cu banii in valuta pe care ii primesc in contul de PFA. Fie ii transfer in contul de PF, fie ii convertesc in LEI, fie ii ridic de la ghiseul bancii.
Problema ar fi daca as factura in EUR catre rezidenti serviciile mele, insa cum clientii mei sunt doar din alte tari, facturile mele sunt doar in EUR/USD. Catre clientii din Romania, cand am foarte rar, facturez in LEI.
Multumesc inca o data.