avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea tatalui din certificatul de nastere al ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea tatalui din certificatul de nastere al copilului

Buna ziua... scriu pentru prima data pe acest site... asa... sa va spun povestioara mea scurta, dar complicata...
Ma numesc valentin si acum am 21 ani.. in urma cu cativa ani, pe 17 ani jumate, am intretinut relatii sexuale cu alta minora, (eu fiind minor) si eram in stare de ebrietate.. (mort de beat). Dupa ceva timp.. adica.. 8luni jumate mai exact. ma suna fata cu care am povestit mai sus... spunandu-mi ca este insarcinata si ca vrea sa pastreze copilul., bun, eu nefiind de acord cu aceasta decizie.. Mama fetei a pus foarte multa presiune pe capul meu..convingandu-ma ca este mai bine sa recunosc copilul si sa o trec pe numele meu... bun zis si facut... . neam mutat impreuna, eu fata, si copilul. dupa 11- 12 luni fata a ajuns la concluzia ca nu merge relatia si e bine sa ne despartim..(nu ne-am casatorit, doar concubinaj) , copilul a ramas cu ea, inevitabil.. Dupa 1 an jumate de la nasterea copilui am plecat in Spania.. si ma suna dupa 2 ani.. sa ma intrebe cum putem face sa ma scoata din tutela copilui.... INTREBAREA mea este aceasta: Se poate sa ma scot din actele copilui ca tata ? ce trebuie sa fac, cat ma costa.. efectiv sa uitam unul de altul (amandoi ne-am refacut viata cu alcineva)... Va rog mult daca aveti vre-un raspuns sa ma ajutati.. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:22, 2 Iunie 2015
Numai dacă nu tu ai conceput acel copil te poate şterge din certificatul de naştere a copilului, în urma unui proces de tăgadă de paternitate.
faza e ca nici nu stiu sigur ca este copilul meu.. ca dupa de neam despartit.. dupa relatia sexuala ea a mai avut relatii cu cu alti... copilul sa nascut la 9 luni fix dupa de am facuto.. adica respectiv 15 august- 15 mai..
faceti un test neoficial si vedeti daca sunteti sau nu tatal copilului, daca nu sunteti, contestati in instanta recunoasterea paternitatii, iar daca sunteti, doar prin adoptie inceteaza legaturile intre dvs si copil. Poate sotul mamei vrea sa sa adopte copilul, va puteti da acordul.
Daca e copilul dvs si nici de adoptie nu poate f vb, mama sa ceara sa exercite autoritatea parinteasca singura, numai asa ar putea decide singura pt copil, insa dvs ramaneti tatal.
Doar daca nu sunteti tatal natural si va exista un proces se poate.
Altfel nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere minori dana89 dana89 buna ziua! domni avocati am o problema si nu stiu la cine sa apelez va rog daca puteti sa ma ajutati... un membru al familiei mele are o prietena de mai bine ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca sunt divortata si copiii au fost lăsați ... Mihaela1234@gmail Mihaela1234@gmail Ce pot sa fac daca sunt divortata si copiii au fost lăsați la tata de instanță si acum fata care are 16 ani vrea sa vina la mine mama ei este ceva grav ... (vezi toată discuția)
Sex consimtit cu o minora CONTECS EXPERT TOTAL SRL CONTECS EXPERT TOTAL SRL Buna ziua Am o situatie in familie: el 29 de ani ea 14 ani jumatate. Intretin relatii intime (parintii stiu ca l-au primit pe baiat in casa si sa ramana sa ... (vezi toată discuția)