avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire

Sotul meu a fost casatorit in urma casatoriei are o fata sa despartit si sa recasatorit a doua oara mama lui a decedat in 2013 a facut succesiunea.Ce drepturi am eu a doua sotie la mostenirea lui fiind unicul mostenitor Nu mai are frati.El ar vrea sa ma treaca in acte sa am si eu drept la mostenirea lui cum trebuie sa faca ca fata din prima casatorie sa nu ma dea afara din casa cand el va deceda.Eu am si eu un copil din prima casatorie ca si el. Cum poate face sotul ca sa am si eu drept la mostenirea lui. Astept raspuns ce proceduri trebuie facute ca sa am si eu dreptul.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:29, 31 Mai 2015
Sa va faca testament; dar, nu va putea sa va lase mostenirea in integralitatea lui, deoarece descendentii directi (fiica lui) sunt mostenitori rezervatari . Asta inseamna ca, chiar daca va face testament, nu poate sa ii incalce rezerva succesorala legala.
Dvs legal mosteniti 1/4 ,iar fata 3/4, daca va face testament, rezerva fetei e de jumatate adica va mosteni 3/8, dvs aveti avea 5/8.
Daca vreti sa ramaneti dvs cu tot imobilul, strangeti o suma de bani mai mare camd cat ar fi cota ei, donati-i copilului cu acte , mentionati donatia in testament si va poate lasa tot imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)
Testament sau act de vanzare-cumparare? Ellena007 Ellena007 Sotul are o fata recunoscuta dintr-o alta casatorie,si sotia are o fata tot din fosta casatorie.Sotul vrea sa-I lase sotiei toate bunurile.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Protecție bun dobândit înaintea căsătoriei. cum să fac ca să-i rămână doar copilului în caz de deces? Magda1998 Magda1998 am un apartament din prima casatorie. si un copil (tot din prima casatorie) m-am recasatorit dar as vrea sa ma asigur ca dupa decesul meu apartamentul ... (vezi toată discuția)