avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie minor rezultat din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie minor rezultat din concubinaj

Sunt mama unui copil acum in varsta de 6 ani si jumatate, rezultat din concubinaj. Este recunoscut de catre tata, am locuit impreuna pana in acest moment, ne-am ocupat impreuna de copil.

Dorim sa ne separam, tatal doreste ca minorul sa ramana cu mine si este de acord sa ii plateasca pensie alimentara.

Nu detinem niciunul locuinta personala, am locuit mereu in chirie, minorul figureaza pe adresa tatalui, la care adresa locuiesc parintii lui.

Am decis ca eu si minorul sa parasim orasul unde suntem, care este si orasul de domiciliu al minorului. Orasul unde vom merge nu este orasul meu de domiciliu.

Este voie sa fac acest lucru sau nu am dreptul, fara acordul exprimat in scris al tatalui? Este nevoie sa intentez actiune pentru incredintarea mie a minorului? Tatal are salariu fix, eu am venituri variabile, riscam sa ii fie incredintat lui copilul?

Nu ne dorim scandal, ci o despartire amicala, el dorind sa pastreze legatura cu copilul.

Eu am mutatie facuta pe domiciliul tatalui, este valabila pana in februarie anul viitor.
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2015
Gracielle, utilizator
Cel mai recent răspuns: avocatmariapaun , utilizator 13:34, 30 Iunie 2015
romascanu a scris:

Instanta solutioneaza NEintelegeri intre parinti...
Cata vreme exista intelegere ea n-are de ce sa se amestece in viata dvs.

Daca tatal urmeaza sa fie detasat in afara tarii pentru o perioada, atunci sa treaca mai intai pe la notar si (pentru acest motiv /detasarea) sa va lase o declaratie/acord pentru schimbarea scolii minorului: de la scoala X din orasul actual la scoala Y din orasul cutare ... (si cand o sa va intrebe careva de ce v-ati mutat pe langa scoala sa-mi povestiti si mie...).

Multumesc, dar nu asta am intrebat acum, cu scoala m-am lamurit, intre timp.

Pai daca nu va regasiti in planul parental de ce nu spuneti acest lucru scolii. In acest caz chiar daca tatal este plecat dupa cum bine va spunea d-na Romascanu, tatal are posibilitatea de a va da declaratie la un notar chiar din strainatate dar care sa aiba Apostila de la Haga, sau direct la ambasada/consulat cu privire la toate aspectele din plan in care va regasiti ori cu privire la orice vreti dvs. si ati hotarat de comun acort cu tatal in ceea ce priveste minorul . E simplu.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2015
Justitiarul711, utilizator
Doamna, pe scurt, nu aveți nevoie de.niciun plan.
Este bine sa obtineti o hotarare judecatoreasca prin care sa fie stabilit domiciliul minorului la adresa unde stati sau unde veti sta, pensia alimentara şi, numai daca este cazul, program de vizitare minor.
Pentru aceasta este necesara o cerere adresata instantei, chiar si in cazul in care aveti un acord de mediere.
O astfel de hotarare va elimina pe viitor o serie de neajunsuri şi, de ce nu, o serie de cheltuieli nejustificate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - domiciliul copilului LuminitaAndreea LuminitaAndreea Buna ziua As dori sa stiu ce pot face in cazul in care in hotararea de divort care este definitiva scrie domiciliul minorului si al meu la adresa parintilor ... (vezi toată discuția)
Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)
Mediere pensie alimentara ataela ataela In cazul in care parintii unui copil de 1 an si 3 luni,necasatoriti ,doresc o intelegere amiabila cu privire la pensia alimentara,e de preferat apelarea la un ... (vezi toată discuția)