In cazul in care parintii unui copil de 1 an si 3 luni,necasatoriti ,doresc o intelegere amiabila cu privire la pensia alimentara,e de preferat apelarea la un mediator sau
o hotarare judecatoreasca e mai" puternica".
Acordul de mediere poate stabili cuantumul pensiei alimentare?In cazul in care tatal nu plateste pensia,el poate fi acuzat de parasirea familiei daca avem doar acordul de mediere.
Trebuie sa introduce-ti o actiune in instanta pt incredintarea minorului si plata pensiei de intretinere.
Se va face acordul de mediere si se depune la instanta dupa care instanta pronunta o hotarare judecatoreasca privind incredintarea minorului si plata pensiei de intretinere asa cum a fost stabilita in acordul de mediere.
Trebuie sa fi-ti de acord ambele parti pt a putea semna acordul de mediere.
Pensia de intretinere este de maxim 1/4 din venitul net realizat de catre parte -se poate stabili de comun acord si 20%;
Fiind vorba de incredintarea minorului -aceasta este dispusa prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Multumesc,se poate face medierea intr-un oras si apoi depune acordul de mediere in alt oras?
Eu am intrebat doar despre pensia alimentara ,ce inseamna incredintarea minorului in cazul parintilor necasatoriti ?
Da, se poate face medierea intr-un oras si apoi depune acordul de mediere in alt oras.
Acordul de mediere trebuie supus incuviintarii instantei, deci nu se pune pb. ca o hotarare judecatoreasca este "mai puternica" decat un Acord, ci este chiar obligatorie pt. a produce efecte.
Daca aveti nevoie de un mediator accesati www.cmediere.ro, este adresa consiliului de mediere, unde gasiti tabloul mediatorilor autorizati structurat pe judete
Divort
ContSters161228
Buna ziua
Am o intrebare. Am primit o citatie intr-un proces de divort ( binenteles al meu) in care e trecut faptul ca vina ne apartine amandoura , ca ... (vezi toată discuția)