avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu 2 copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu 2 copii minori

Buna seara !

In primul rand vreau sa va spun ca ma bucur mult ca v-am descoperit =D>=D>.
As vrea sa aflu unele raspunsuri la problemele mele. Sunt casatorita de 4 ani, am doi copii minori si ma aflu in situatia in care iau tot mai des in calcul eventualitatea unui divort. Ar fi de mentionat faptul ca am mai depus odata actele de divort ( cu avocat platit si tot ce trebuie ) dar i-am mai dat o sansa de dragul copiilor. Din pacate relatia se degradeaza pe zi ce trece, ne certam aproape zilnic ( si culmea, din maruntisuri, din lucruri fara importanta ) si mi-e teama ca daca nu o sa rup odata pisica in doua o sa ma imbolnavesc de nervi. Data trecuta caqnd am intentat actiunea de divort am avut un dosar destul de "stufos" in sensul ca am avut si un episod de violenta conjugala care s-a finalizat cu apeluri la politie si ulterior, certificat de la IML. Sincer, asa cum e situatia, mi-as fi dorit un divort amiabil. Este posibil acest lucru avand doi copii minori ? Si inca o intrebare as avea ( e foarte deranjant - cel putin din punctul meu de vedere - ca citatia de la tribunal o poate citi toata lumea ( de la postas la ultimul om din oras X-() si ar putea fi evitat acest lucru ? Chiar nu doresc sa fac publice motivele pentru care divortez ? Si o ultima intrebare, care este pensia alimentara stabilita din punct de vedere legal pentru 2 copii ? Multumesc din suflet !
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 12:09, 2 Iulie 2009
in primul rand nu incercati sa va reprezentati singura in instanta, cautati-ve un avocat specializat in dreptul familiei.In al doilea rand, in cazul divorturilor cu minori, teoretic nu exista calea amiabila, dar practic se poate realiza.Daca va puteti intelege asupra copiilor si asupra sumei de pensie de intretinere, aveti nevoie doar de un avocat (ambele parti) si puteti rezolva problema.Pensia de intretinere se stabileste avand in vedere mai multi factori si avocatul cauzei va poate da detaliile.
va dorim succes
Sunt de acord cu distinsa d-na avocat.
Cu privire la pensia de intretinere pentru doi minori,aceasta va fi stabilita pana la 1/3 din cuantumul veniturilor nete realizate de parat(sotul dvs.)
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Daca v-ati decis , cu adevarat , ca acest mariaj , in conditiile date , nu are nici o finalitate , atunci sesizati instanta de judecata , si mentineti-va optiunea .Plafonul maximal pentru doi copii , in vederea stabilirii pensiei de intretinere , poate atinge 1/3 din veniturile continue ale sotului.

daca sunteti hotarata sa intentati actiunea de divort trebuie sa stiti ca nu se poate pe cale amiabila.
intrucat aveti copii minori .
in acest caz, puteti solicita desfacerea casatoriei din culpa sotului sau din vina amandoura.
Daca doriti o cale cat mai civilizata de a divorta, solicitati prin actiune ca divortul sa se pronunte din culpa comuna, fara motivarea sentintei. Daca sotul va fi de acord, solicitati incredintarea minorilor catre dvs., el urmand a plati pensie alimentara. Daca doriti sa evitati "publicitatea" faptului ca divortati, puteti sa va alegeti un alt domiciliu procedural, eventual la sediul avocatului pe care-l angajati, astfel incat citatiile pentru dvs. nu vor veni la domiciliu. Citarea sotului insa se va face tot la domiciliul comun ( daca mai locuieste acolo), deci...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara avocat maspex maspex din motive financiare nu imi pot permite un avocat... daca nu imi permit un avocat, si la tribunal accept conditiile de nume, domiciliu minor, pensie, ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pot intenta proces de pensie alimentara ,dacă nu sunt divorțată? Elenko Elenko Sunt despărțită în fapt de sot ,de doi ani jumate;cei doi copii din căsătorie sunt cu mine,iar al treilea copil rezultat din relația actuală poarta ... (vezi toată discuția)