avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort fara avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort fara avocat

din motive financiare nu imi pot permite un avocat...

daca nu imi permit un avocat, si la tribunal accept conditiile de nume, domiciliu minor, pensie, etc... divortul devine din vina amandoura sau se pastreaza cel reclamant-parat. Practic eu vreau sa scurtez procesul si sa evit pe cat posibil cheltuielile inutile... Deci in acest caz voi mai fii obligat sa acopar cheltuielile partenerului? Daca in decursul procesului apar "complicatii" pe care nu le pot descurca singur, pot sa imi angajez un avocat, in acel moment?

va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
maspex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 09:21, 15 Septembrie 2014
Puteti angaja oricand avocat dar daca proniti prost procesul e posibil ca nici avocatul sa nu il mai poata indrepta.
Noua lege civila a devenit mai complicata fata de cea veche.
Ati primit citatie de divort ? daca sunteti de acord cu divortul si celelalte cereri, nu aveti de ce plati cheltuieli de judecata si nici nu aveti nevoie de avocat.
Cereti sa divortati prin acord, nu din culpa unuia din soti sau a amndurora.
Puteti incheia un acord in fata instantei, in conditiile unei intelegeri amiabile, in cazul in care deja ati promovat actiunea in instanta. Acest lucru este posibil daca va intelegeri asupra resedintei minorului,a programului de vizitare si a pensiei de intretinere Este necesara ancheta sociala de la Autoritatea Tutelara si Protectia Copilului, pt. stabilirea resedintei minorului. Daca nu exista posibilitatea unei intelegeri amiabile si apar "complicatii", puteti angaja un avocat si pe parcursul derularii divortului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si custodie Sonyaa Sonyaa Buna dimineata..apelez la cunostintele dvs si as dori niste sfaturi.Sotul meu a parasit caminul conjugal acum un an si jumatate si de atunci pe mine si copii ... (vezi toată discuția)
2 intrebari pentru "dupa divort" elvenlied elvenlied Buna ziua am divortat de sotia mea la notar public prin comun acord,fetita noastra in varsta de 1 an jumate a ramas la mine,adica are domiciliul la adresa mea ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori fara martori ContSters195759 ContSters195759 buna ziua,am doi copii minori de 10,respectiv un an si 3 luni,doresc sa divortez deoarece eu si sotul nu mai simtim nimic unul ptr celalalt. Nu ne mai leaga ... (vezi toată discuția)