avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt hypermarket copil 13 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt hypermarket copil 13 ani

Astazi eram cu mama si cu niste prietene de-ale ei prin Auchan Craiova , si din nefericire am avut "stralucita" idee de a fura o placa de sunet pe USB , chiar daca probabil mama mi-ar fi cumparat-o daca o rugam. #-o Si , incep eu , desfac acolo si dupa mult timp reusesc. Dupa ce trec de casa de marcat cu USB-ul in buzunar , ne iau niste paznici in camera aceea in care urmau sa ne puna intrebari.M-au intrebat cateva lucruri , si a trebuit apoi sa semnez un proces verbal.. Am incercat sa citesc cate ceva din el , dar am fost grabit de paznicul de acolo , un om dur si foarte serios. Nu scria nimic despre nicio amenda (sau cel putin nu am vazut eu) , si doar a trebuit sa imi scriu numele si semnatura de mai multe ori.Dupa ce am achitat produsul , am vorbit cu doamna de la Garantii. Ea ne-a spus ca fara politie chemata la locul furtului , nu se va plati nicio amenda , spre deosebire de suma de 1300 de lei de care ne spusese acel paznic. Acum , intrebarea mea este : Fara datele mele personale , doar cu numele meu , se poate ajunge cumva la platirea unei amenzi administrative? Si daca nu , atunci ce se poate intampla in cazul meu?
Sincer , chiar regret ce am facut acum :(( Asta imi va ramane ca invatatura de minte , si stiu ca nu ar fi trebuit sa fur in primul rand.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:18, 31 Mai 2015
Mersi cyan.. Dupa ce s-a intamplat astazi , in nici un caz nu as fi vrut sa mai fac ceva oricum...Cred ca totusi o sa imi fac un banner cu " In puscarie nu este ca acasa. " ,pentru ca niste cuvinte mai adevarate de acestea nu cred ca au fost vreodata graite.
Poti sa il pui deasupra patului sau sa ti-l tatuezi pe mana!;)

Cel mai important este sa constientizezi ce ai facut si sa nu mai repeti experienta.

Pana la 14 ani se considera ca minorul nu are discernamant.

Dupa 14 ani se raspunde penal pentru fapta si se poate ajunge intr-un centru de reeducare iar dupa 18 ani se ajunge intr-o inchisoare alaturi de adulti.

[ link extern ]

Sa iti spun o poveste adevarata. Cand eram copil am primit de la mama bani sa cumpar bilete pentru autobuzul cu care calatoream spre o alta localitate. Copil fiind, mi-am spus ca as face "bine" si sa "retin" banii pentru alte lucruri, asa ca nu am mai cumparat biletele. Bineinteles ca pe traseu a fost control si ne-au prins. Si acum, dupa peste 30 de ani, imi aduc aminte de acel eveniment, de rusinea mamei mele in fata controlorilor si de faptul ca a avut incredere in mine.

Asa ca baga bine in cap:hammer: ce prostie ai facut si sa nu iti mai faci pe viitor mama de rusine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

3 articole nescanate auchan Antonio29 Antonio29 Buna seara domnu’ avocat, sunt disperat in momentul de fata, deci va rog sa mi scuzati exprimarea. Am fost acum 2 zile la Auchan, vorbeam la telefon cu ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket va rog ajutor leeft_boy leeft_boy Buna ziua, acum 3 luni m-am dus in carrefour cu 2 prieteni și cu părinții unuia dintre , noi copii ne-am despărțit si ne-am plimbat la un ... (vezi toată discuția)
Violenta asupra mamei de catre propriu fiu hidalgo hidalgo Buna seara, Buna ziua, As avea si eu nevoie de niste sfaturi din partea unor oameni ai legii sau chiar a unora care au trecut prin ce trec eu acum. Fac ... (vezi toată discuția)