avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Vreau sa suspend activitatea dupa 6 luni,ce se ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Vreau sa suspend activitatea dupa 6 luni,ce se intampla cu contributia la pensie?

Buna seara,am deschis un pfa de 6 luni..din 1 iulie vreau sa suspend activitatea,am inteles ca trebuie platit impozitul pe tot acest an,dar cu contributia la pensie ..trebuie si ea platita pe tot anul inainte de suspendare? sau se anuleaza odata cu suspendarea activitatii?
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2015
simonaban, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 14:19, 9 Iunie 2015
Nu trebuie platita, insa probabil ca trebuie sa anuntati si Casa de Pensii ca ati suspendat activitatea PFA-ului.
Nu trebuie platit nimic
se suspenda la onrc
pe baza suspendarii se depune la anaf:
D 220 cu bifarea "recalcularea platilor anticipate"; se bifeaza data incetare - data de la registru
D 601 pt a intrerupe pensia
Spor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere pfa - plata contributii nicopfa nicopfa As vrea sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii, va rog. Am un PFA pe care doresc sa il inchid. Am depus anul trecut declaratiile necesare, insa am ... (vezi toată discuția)
Inceput de pfa - indrumari dumitru elena dumitru elena Buna ziua, Am deschis un PFA si sincer mi-ar placea sa stiu , dupa ce ies cu certificatul de la ONRC care e urmatorul pas? Cam ce mi-ar trebui sa-mi incep ... (vezi toată discuția)
Pfa - obligatii de plata in cazul incetarii contractului de prestari servicii DMM12 DMM12 Buna ziua Va aduc in atentie cazul PFA-ului meu: - pana la sfarsitul lunii aprilie sunt la zi cu toate declaratiile si toate obligatiile de plata (impozit, ... (vezi toată discuția)