avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire si cuantumul in cazul uneia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire si cuantumul in cazul uneia dintre parti in cazul unui proces civil,dupa efectuarea succesiunii

Soacra mea are 82 ani,a suferit 2 accidente cerebrale,este constienta nu este imbilizata,iar sotul meu are o sora care nu se implica deloc in ingrijirea si sustinerea ei,acest lucru il fac eu,intrebarea mea ar fi,tinand cont ca nu mai pot sa o declar apta prin INML,ptr,nici un act valabil,in cazul succesiunii ,pot avea pretentia la o despagubire materiala din partea surorii sotului meu ca contributie lunara pentru eforturile mele,adica piata,gatit,spalat,deplasari la medic,d-na nefiind deplasabila neinsotita si nesupravegheata,urmand ca aceasta contributie sa ii diminueze din c/val dreptului la jumatate,dintr-un imobil?cu respect astept raspunsul dvs.Dorina Miu
Cel mai recent răspuns: MiuDorina , utilizator 15:32, 1 Iunie 2015
Da, puteti solicita acest lucru.

Exista 2 de "DAR" :

1. Dar, va trebui sa incepeti de pe acum sa strangeti dovezi, deoarece pretentiile dvs. vor trebui dovedite.

2. Dar, va trebui sa solicitati acest lucru in cadrul unei actiuni in instanta. ( banuiesc ca, cumnata dvs. nu va fi de acord sa va acorde aceste cheltuieli de buna-voie)

va rog sa-mi spune-ti ce fel de dovezi,declaratii fata de notar ,declaratii pe propie raspundere in cazul cunostintelor celor in varsta ale mamei soacre,martori,declaratie de la doctorita de familie,va intreb ca nu stiu ce poate fi eligibil in instanta.Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenii succesiunii,cu despagubiri din partea uneia dintre parti MiuDorina MiuDorina Soacra mea are 82 ani,a suferit 2 accidente cerebrale,este constienta nu este imbilizata,iar sotul meu are o sora care nu se implica deloc in ingrijirea si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune dupa decesul unei parti dumbrava.lizuca dumbrava.lizuca Acum 8 ani tatal meu a decedat. In timpul vietii ,el si cu mama mea au facut contract de vanzare-cumparare a apartamentului, cu clauza de intretinere, cu mine ... (vezi toată discuția)
Vanzare dupa succesiune catalinu catalinu Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca subiectul meu a mai fost discutat.... Situatia mea este urmatoarea.... In urma cu aproape 2 ani socrul meu ... (vezi toată discuția)