avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termenii succesiunii,cu despagubiri din partea uneia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termenii succesiunii,cu despagubiri din partea uneia dintre parti

Soacra mea are 82 ani,a suferit 2 accidente cerebrale,este constienta nu este imbilizata,iar sotul meu are o sora care nu se implica deloc in ingrijirea si sustinerea ei,acest lucru il fac eu,intrebarea mea ar fi,tinand cont ca nu mai pot sa o declar apta prin INML,ptr,nici un act valabil,in cazul succesiunii ,pot avea pretentia la o despagubire materiala din partea surorii sotului meu ca contributie lunara pentru eforturile mele,adica piata,gatit,spalat,deplasari la medic,d-na nefiind deplasabila neinsotita si nesupravegheata,urmand ca aceasta contributie sa ii diminueze din c/val dreptului la jumatate,dintr-un imobil?cu respect astept raspunsul dvs.Dorina Miu
Cel mai recent răspuns: MiuDorina , utilizator 08:04, 30 Mai 2015
Da, puteti, dar numai printr-o actiune in instanta... pentru ca ma gandesc, de buna-voie cumnata nu va recunoaste nicicand aceste pretentii ale dvs.

Dar, daca spuneti ca:

"Soacra mea are 82 ani,a suferit 2 accidente cerebrale,este constienta nu este imbilizata "

de ce nu incercati o expertiza IML ???? ... expertiza IML trebuie sa evidentieze faptul ca aceasta este constienta in raport cu actele pe care le semneaza la notar si este vointa ei sa le semneze si nu a altora.
Am vorbit cu cineva de la INMLcare mi-a spus ca in conditiile actuale ,si varsta ,nu sunt sanse sa mi-o declare apta ptr.nici o semnatura legala.Tocmai de aceia ma gandeam la varianta unor pretentii materiale din partea cumnatei mele,fiind sigura ca nu va renunta la 1/2 din apartament,in favoarea sotului meu soacra mea i-a cerut acest lucru ca sa evitam si alte cheltuieli costisitoare,dar a spus clar ca ea nu semneaza nimic.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire si cuantumul in cazul uneia dintre parti in cazul unui proces civil,dupa efectuarea succesiunii MiuDorina MiuDorina Soacra mea are 82 ani,a suferit 2 accidente cerebrale,este constienta nu este imbilizata,iar sotul meu are o sora care nu se implica deloc in ingrijirea si ... (vezi toată discuția)
Deplinatatea facultatilor mintale Luciana123 Luciana123 Daca in urma CT apare ca si diagn.alzaimer stare avansata asta inseamna ca persoana respectiva nu are discernamant ??? Persoana in cauza a facut un act de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare mama-fiu mihaela_let mihaela_let Buna ziua. Soacra mea vrea sa ne faca act de vanzare-cumparare(ea este proprietar) pe casa si teren cu uzufruct viager si totodata cu plata sumei de 30.000 ... (vezi toată discuția)