Acum 8 ani tatal meu a decedat. In timpul vietii ,el si cu mama mea au facut contract de vanzare-cumparare a apartamentului, cu clauza de intretinere, cu mine ,sotul meu, fratelemeu si cu sotia lui.Dupa decesul lui nu s-a facut succesiunea.
La interval de 1 an , a murit si fratele meu.La succesiunea facuta dupa el , cumnata mea nu a declarat si partea din acest contract .In toata aceasta perioada , taxele si impozitele catre stat au fost platite de catre mine si de catre sotul meu , mama ramand in grija noastra intrucat cumnata s-a mutat din localitate, imediat dupa deces.In aceste conditii , cum trebuie procedat pentru a putea iesi din indiviziune si care cota parte pentru fiecare?
ideal ar fi sa aveti o discutie serioasa cu cumnata dvs si sa vedeti daca mai are4 cumva pretentii la cota indiviza asupra imobilului.. sa tina cont de faptul ca nu a mai respectat contractulde intretinere a soacrei, motiv pentru care, cel putin pentru partea cuvenita soacrei din imobil, nu ar trebui sa aibe pretentii..
corect ar fi ca aceasta sa aibe parte doar la un sfert din imobil, avand in vedere ca si-a adus contributia doar la intretinerea socrului.. cum ar veni ar primi jumatate din jumatatea de imobil a a socrului ei (tatal dvs), celalata jumatate de la tatal dvs (socrul cumnatei dvs), precum si jumatatea de imobil apartinand mamei dvs, va revine in totalitate.. eu asa as imparti, dupa contributia adusa de fiecare..legal, dupa cum scrie in acte ar trebui sa faceti juma-juma imobilul..dar nerespectand clauza de intretinere decat partial, evident ca se face o reductiune corespunzatoare a partii cuvenite ei, corespunatoare prestatilor sale.. Multa bafta si va doresc sa nu ajungeti la judecata.. mai ales ca incepand cu luna martie devine obligatorie si medierea
buna ziua!
cand intr-un contract nu se precizeaza cotele, ele se prezuma a fi egale.
prin urmare, dvs si sotul aveti o cota de 1/2 din acel imobil, cumnata si fratele ar avea tot 1/2.
faptul ca nu a inclus in CM aceasta cota de imobil, nu are relevanta.
ea poate oricand sa suplimenteze CM-ul sotului.,"cel putin pentru partea cuvenita soacrei din imobil, nu ar trebui sa aibe pretentii..
corect ar fi ca aceasta sa aibe parte doar la un sfert din imobil,, eu nu inteleg care ar mai fi partea soacrei cuvenita din acest imobil, doar l-a instrainat.
cat priveste obligatia de intretinere aceasta este indivizibila, ceea ce pp ca soacra ar fi putut cere oricarui debitor sa isi execute obligatia.
puteti solicita iesirea din indiviziune fie la notar, daca exista intelegere , fie pe calea instantei de judecata daca nu cadeti la un acord cu cumnata dvs.
initial insa cumnata va trebui sa ceara notarului suplimentarea CM .