avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis de conducere

Bunaziua, am savarsit o infractiune de a conduce un autovehicul sub influenta alcolului pe drumurile publice, cu o alcolemie de 0,65 la echilotest, respectiv 1,35 la probele biologice. Am fost condamnat la o pedeapsa de 150 zile amenda penala si plata cheltuielilor de judecata. Procesul de judecata a fost in data de 24 aprilie 2015 la care sa dat sentinta mai sus mentionata. In data de 29. 04. 2015. am primit copia minutei la care am luat la cunostinta pedeapsa care o am de ispasit. La data de 04. 05. 2015. am platit suma amenzi penale in totalitate si cheltuielile de judecata, chitanta am introduso la judecatorie. In 07. 05. 2015. am sentinta detaliata, ir in 29. 05. 2015 am primit o comunicare din partea politiei rutiere ca permisul se anuleaza conform sentintei ramase definitive la data de 12. 05. 2015. prin neapelare. Rog in aceasta privinta daca ma poate lamuri cineva ce demersuri am de facut in continuare si dupa cit timp pot sa dau pt. redobandirea permisului. Va Multumesc Anticipat !
Cel mai recent răspuns: raleu39 , utilizator 21:28, 2 Iunie 2015
Va puteti prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior daca au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii.
Da, sa intelg ca data executarii amenzii este data la care am achitato si de la acea data se calculeaza cele 6 luni, tinind cont ca eu am platit amenda inaintea expirarii celor 10 zile la care aveam drept de apel pt. recus. Iar hotararea definitiva a intrat in vgoare la data de 12. 05. 2015.
In acest caz, apreciez ca ar trebui sa va raportati la data la care hotararea a ramas definitiva.
Da, am inteles. Va Multumesc Mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins conducand autoturismul sub influenta alcoolului - posibile consecinte? kriztyy kriztyy buna ziua avea nevoie de niste informatii:am fost oprit in trafic in data de 26 11 2011 de catre politia rutiera pentru un control de rutina ,,am fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am si eu o nelamurire , nu stiu cand ma pot prezenta ... Jstalex Jstalex Buna ziua , am si eu o nelamurire , nu stiu cand ma pot prezenta pt a obtine un nou permis de conducere , fiind condamnat pt art.336 , hotarare luata de catre ... (vezi toată discuția)
Conducere cu dreptul de conducere suspendat Viorel 1991 Viorel 1991 Am fost prins conducand cu dreptul de conducere suspendat mi sa facut dosar penal am fost judecat si mi sau dat 6luni cu suspendare plus achitare de cheltuieli ... (vezi toată discuția)