avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

Am divortat acum 1 an si am o fetita minora care este in grija mamei. Am divortat de comun acord, fosta sotie a semnat ca este de acord cu schimbarea numelui de dinainte de casatoriei, eu sa ii platesc 25% din salariul meu de la data pronuntarii divortului, precum si dreptul la vizita al minorului - in vacanta de vara o saptamana la mine, una la mama, pana la terminarea vacantei. Am asteptat sa iasa sentinta aprox 2 luni. Pe sentinta scrie acest lucru, ca am semnat ca suntem de acord, dar la pronuntarea sentintei scrie cu totul altceva. Nu scrie de schimbarea numelui fostei sotii, scrie ca eu sa ii platesc 25% din salar de la data la care a fost depus procesul (e diferenta de 8 lunii de zile intre data depunerii actelor si data pronuntarii sentintei), precum si ca eu am dreptul la vizita in vacanta de vara prima luna din vacanta, iar urmatoarele 2 luni va sta la mama. Eu nu am facut apel la aceasta hotarare.
Fosta sotie a apelat la un executor judecatoresc sa ii dau banii de dinainte, iar acesta mi-a pus proprire pe salar 50%, pana se achita toata diferenta, iar apoi 25%.
Vreau sa intreb: nu exista o limita pana la care mi se poate pune proprire din salar? Sa imi ia 50% din salar mi se pare foarte mult.
De asemenea, fetita noastra e la gradinitza particulara si are vacanta de vara intre 1 si 17 august. Cand am dreptul sa iau fetita la mine, avand in vedere ca pe sentinta scrie ca prima luna va sta la mine si urmatoarele 2 luni la mama? Vacanta este de 2 saptamani.
Ce as putea face acum ca fosta sotie sa isi schimbe numele de dinaintea casatoriei?

Va multumesc
In opinia mea, faptul ca :

" fosta sotie a semnat ca este de acord cu schimbarea numelui de dinainte de casatoriei"

, iar instanta de fond :

Nu scrie de schimbarea numelui fostei sotii

, consider ca ne regasim in prevederile art.444 alin 1) :

prin hotărârea dată instanţa a omis să se pronunţe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu... se poate cere completarea hotararii ... in acelasi termen in care se poate declara ... apel.

Prin urmare, imi mentin opinia ca la acest moment este tardiva o completare a hotararii cu privire la acest aspect.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Eu am înțeles ca problema e pensia ca îl arde la buzunar, nu numele fostei.
Femeia o sa aibă problemele ei la schimbarea buletinului ca are o hotărâre care nu zice nimic :)
Ma deranjeaza si faptul ca ma arde la buzunar, si faptul ca sotia nu si-a schmbat numele. Se poate depune ordonanta presedintiala pentru corectarea erorii?
Exclus asa ceva.

Conditiile admisibilitatii unei astfel de actiuni sunt strict delimitate de codul de procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cereri de completare sau lamurire a hotararii FILIPFloriana FILIPFloriana Cum se procedează pentru a completa sau lămuri o hotărâre? Vă mulţumesc şi vă doresc Sărbători binecuvântate cu armonie, împlinire şi speranţă. (vezi toată discuția)
Pensie alimentara haiawata haiawata Buna ziua! Am divortat, iar instanta a stabilit locuinta copiilor la mine, tatal... In dispozitivul sentintei scrie doar atat: \"Obliga ... (vezi toată discuția)
Judecatorul a uitat de cheltuielile de judecata NGABI43 NGABI43 Am castigat un proces in care am cerut si cheltuieli de judecata . In decizia pronuntata , judecatorul mi-a dat castig de cauza dar nu a pomenit nimic de ... (vezi toată discuția)