avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori,situatie complicata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori,situatie complicata

Am o poveste mai complicata dar sper sa primesc un raspuns din partea d-vostra.Pe scurt , l-am cunoscut pe sotul meu in 1999,ne-am casatorit in anul 2002,dar casnicia nostra nu era chiar pe roze,asa ca in 2004 am ajuns la divort,divort care nu s-a finalizat deoarece la insistentele sotului am hotarit sa ne mai acordam o sansa. Am mai ramas impreuna inca 1 an,dupa care ne-am despartit,dar fara a divorta.Apoi am avut o relatie cu un alt barbat si am ramas insarcinata,dar m-am despartit si de acesta.Cind eram insarcinata in 3 luni,m-am impacat cu sotul meu iar el a acceptat sa recunoasca copilul,desi stiia foarte bine ca nu este copilul lui.Am uitat ca precizez ca locuim intr-un apartament care este proprietatea parintilor mei , si la care sotul meu are pretentii,acum ca am ajuns din nou la divort.Deci,ma ameninta ca daca nu-i dau jumatate din valoarea apartamentului ma reclama ca l-am inselat si l-am pacalit sa recunoasca un copil care nu este al lui.Va rog sa ma ajutati cu un sfat de specialitate
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:25, 2 Iulie 2009
In primul rand, apartamentul nu va apartine, drept pt. care nu aveti cum sa ii dati nimic .Apoi, pana la proba contrara, tatal copiluil nascut in timpul casatoriei este presupus a fi sotul mamei. Nu poate afirma ca l-at iinserlat, deoarece nu v-ati casatorit cu el fiind insarcinata , iar aceasta prezumtie de paternitate este una legala. Daca nu au trecut 3 ani de la nasterea copilului , tatal poate intenta o actiune in tagada paternitatii , prin care, cu ajutorul unor teste , se poate dovedi ca nu este tatal biologic. Insa, eu nu cred ca vrea decat sa va intimideze , pentru a-i ceda o parte din apartament.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator
Nu l-ati pacalit , daca ati fost sincera cu el , iar el a fost dispus sa accepte situatia .
Bunul e proprietate a parintilor, nu are nici o conexiune cu nasterea acestui copil .Asa incat va sfatuiesc sa nu cedati presiunilor pe care le exercita asupra dumneavoastra , si , daca termenul de 3 ani de la nasterea copilului nu s-a scurs , sa introduca dumnealui actiunea de tagada de paternitate.
Succes.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu ati pacalit pe nimeni si nu trebuie sa va lasati intimidata.Apartamentul apartine parintilor dvs, sotul nu are nici un drept.
apartamentul este proprietatatea parintilor dvs., deci dvs nu aveti nici un drept asupra acestui imobil . ( in prezent ) .
astfel incat nu se poate pune problema unui partaj.
daca sotul doreste divortul este alegerea dansului .
in ceea ce priveste copilul, nu l-a constrans nimeni sa -l recunoasca din moment ce stia ca nu era al dansului .

asa cum v-au spus si colegii dansul poate intenta eveentual actiune in tagada paternitatii daca mai este in termen.
sau chiar daca nu mai este in termenul legal , pt a introduce aceasta actiune, dansul poate contesta recunoasterea paternitatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)
Când se poate face tăgada paternității de către tatăl biologic (cetățean străin)? myamya myamya Buna ziua, As dori sa ma ajute cineva care are cunostiinte si ma poate indruma catre un avocat in Bucuresti in tagada paternitatii si care poate fii depusa de ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate sau contestare recunoastere filiatie. dandanaua dandanaua Un barbat recunoaste la starea civila un copil nascut de o femeie cu care a avut relatii extraconjugale. Copilul este recunoscut de acest barbat la momentul ... (vezi toată discuția)