Buna ziua .
SItuatia mea este urmatoarea:
Pe cand aveam 3-4 luni parintii mei au divortat eu fiind incredintat mamei , apoi cand aveam aproximativ 3 ani mama s-a recasatorit insa nu am fost trecut si eu pe numele sotului .
Pe tatal natural l-am vazut prima si ultima data pe la varsta de 19 ani . S-a recasatorit , are 2 copii . Nu m-a interesat si nu ma intereseaza persoana sa.
Dupa ce mama s-a recasatorit a mai facut o sora si un frate .
Casa in care locuim ( tata , mama, eu , sora , fratele ) a fost cumparata de parintii mei, ambii fiind proprietari in acte si pe parcurs au mai dobandit 2 case avand grija de un unchi al tatalui , acesta tracandu-si averea pe numele parintilor mei .
In discutiile noastre in familie parintii au hotarat sa dea cele doua case mostenite , una fratelui una surorii iar unde locuim acum sa imi ramana mie .
La 18 ani eu am plecat de acasa sa imi termin studiile , am si lucrat si foarte multi bani i-am investit in aceasta casa extinzando si renovando .
Fratele meu are 19 ani si comenteaza putin ca el ar vrea casa asta. Nu a spus in mod direct ci apropouri " acolo vreau sa fac aia , acolo asa, peste x ani acolo sa fac asa "
Mergand pe la primarie cu diverse treburi , observ in registrul acela unde sunt trecute proprietatile ceva de genul:
La casele primite: numele parintilor ca proprietari si trecut ca nu locuieste nimeni acolo .
La casa locuita :
Proprietar: x , y
Persoane cu domiciliul acolo: x- sot , y - sotie , xx - fiu , yy - fica , z - neinrudit . Z fiind eu .
As avea urmatoarele intrebari:
1. La primarie , cine face acea clasificare sau pe ce criterii ? Sau ei trec in finctie de ce informatii primesc de la propietarul locuintei . ( in cazul de fata , tata se ocupa de treburile astea administrative ) Cred ca se putea trece acolo " fiul sotiei " sau ceva de genul .. mi se pare ciudat .
2. Eu port numele de familie al tatalui natural si a vrea sa renunt la el . Este posibil si care ar fi procedurile de urmat ?
3. Apoi daca se va face acest lucru , nici pe numele mamei nu as vrea sa fiu trecut ca ar insemna sa port numele tatalui actual...
Va multumesc.