avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat timp poate circula aici in RO o masina adusa din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat timp poate circula aici in RO o masina adusa din Anglia, fara sa fie inmatriculata aici ?

Buna seara. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: De cateva zile, o cunostinta de-a mea a cumparat o masina din Anglia si a adus-o aici in RO. Intrebarea ar fi, cat timp poate sa circule cu masina fara sa fie inmatriculata aici. Si inca o intrebare: Vrea sa faca inmatriculare provizorie. Pt. inmatricularea provizorie trebuie sa plateasca timbru de mediu sau numai pt. inmatricularea definitiva ? Multumesc daca ma poate ajuta cineva.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 08:29, 8 Iunie 2015
Talonul masinii are completata rubrica rezervata instrainarii autovehiculului ?
Teoretic autoturismul poate fi folosit atat timp cat are ITP si RCA valabile
Pe de alta parte ,avand in vedere provenienta masinii ,aceasta probabil detine volan pe dreapta si suplimentar intreg sistem iluminare aferent
Trebuie sa cunoasteti ca Registrul Auto Roman nu va aproba inmatricularea in Romania a unei masini fabricate pentru Anglia - cu volanul pe dreapta, daca masina nu corespunde circulatiei rutiere cu volanul pe partea stanga.
Modificarile tehnice minim necesare sunt urmatoarele:
– reglarea farurilor ,sau inlocuirea intregului bloc optic fata, in functie de modelul masinii astfel incat acestea sa fie orientate spre marginea drumului, in conditiile traficului cu volan pe stanga;
– mutarea lampii de ceata de pe partea spate dreapta pe partea stanga.
Multumesc frumos. Si timbru de mediu ? se plateste acuma la inmatricularea provizorie sau doar la inmatricularea definitiva (permanenta) ?
In Marea Britanie asigurarea este facuta pe sofer iar asigurarile sunt foarte scumpe, deci toate masinile care au numere de Marea Britanie sunt masini neasigurate, cu foarte putine exceptii.

Nu se plateste timbrul de mediu pentru autovehiculele care au numere rosii.

Pentru completarea dosarului în vederea eliberării unei autorizaţii de circulaţie provizorie este necesar sa parcurgeţi următoarele etape:

1. Completarea cererii de autorizare provizorie. Aceasta se poate descărca de pe site-urile prefecturilor şi poate fi completată olograf.
2. Incheierea asigurării obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de circulaţie. Se poate încheia la orice societate de asigurări.
3. Achitarea taxei de autorizare provizorie de circulaţie in cuantum de 60 de lei. Aceasta se poate achita la casieriile Direcțiilor de impozite şi taxe locale pentru sectoarele 1, 3, 4 şi 6, la CEC pentru sectorul 5 şi la orice oficiu poştal al CN Poşta Română SA din municipiul Bucureşti, pentru sectoarele 2 şi 4.
4. Achitarea contravalorii autorizaţiei de circulaţie provizorie in valoare de 13 lei la CEC.
5. Copierea documentelor acolo unde este cazul.
6. Depunerea documentelor şi achitarea contravalorii plăcilor cu numerele provizorii la ghişeele servicilor de inmatriculare din fiecare judet.

Multumesc frumos romania inedit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de circulatie provizorie auto costin_tat costin_tat BUNA ZIUA!Am cumparat o masina adusa din Germania si a fost scos un set de numere rosii din bucuresti.Eu locuiesc in Braila.de unde pot scoate alte numere ... (vezi toată discuția)
Propunere a șefului rar: orice autoturism cu volan pe dreapta (ue/non-ue) să se omologheze, iar apoi sa fie respins la primul itp dacă nu a schimbat volanul. ce opinie juridică aveți? Maanghod Maanghod Buna ziua! As aprecia daca cineva care cunoaste legislatia europeana din domeniu, mi-ar putea da un raspuns. Multumesc anticipat. S-a dat o lege in August ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare provizorie 1burebista 1burebista Buna seara, Ieri am vrut sa-mi scot al doilea rand de numere rosii pentru un autoturism proaspat achizitionat. Primul rand de numere a fost scos de vechiul ... (vezi toată discuția)