Buna seara. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: De cateva zile, o cunostinta de-a mea a cumparat o masina din Anglia si a adus-o aici in RO. Intrebarea ar fi, cat timp poate sa circule cu masina fara sa fie inmatriculata aici. Si inca o intrebare: Vrea sa faca inmatriculare provizorie. Pt. inmatricularea provizorie trebuie sa plateasca timbru de mediu sau numai pt. inmatricularea definitiva ? Multumesc daca ma poate ajuta cineva.
Talonul masinii are completata rubrica rezervata instrainarii autovehiculului ?
Teoretic autoturismul poate fi folosit atat timp cat are ITP si RCA valabile
Pe de alta parte ,avand in vedere provenienta masinii ,aceasta probabil detine volan pe dreapta si suplimentar intreg sistem iluminare aferent
Trebuie sa cunoasteti ca Registrul Auto Roman nu va aproba inmatricularea in Romania a unei masini fabricate pentru Anglia - cu volanul pe dreapta, daca masina nu corespunde circulatiei rutiere cu volanul pe partea stanga.
Modificarile tehnice minim necesare sunt urmatoarele:
– reglarea farurilor ,sau inlocuirea intregului bloc optic fata, in functie de modelul masinii astfel incat acestea sa fie orientate spre marginea drumului, in conditiile traficului cu volan pe stanga;
– mutarea lampii de ceata de pe partea spate dreapta pe partea stanga.
In Marea Britanie asigurarea este facuta pe sofer iar asigurarile sunt foarte scumpe, deci toate masinile care au numere de Marea Britanie sunt masini neasigurate, cu foarte putine exceptii.
Nu se plateste timbrul de mediu pentru autovehiculele care au numere rosii.
Pentru completarea dosarului în vederea eliberării unei autorizaţii de circulaţie provizorie este necesar sa parcurgeţi următoarele etape:
1. Completarea cererii de autorizare provizorie. Aceasta se poate descărca de pe site-urile prefecturilor şi poate fi completată olograf.
2. Incheierea asigurării obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de circulaţie. Se poate încheia la orice societate de asigurări.
3. Achitarea taxei de autorizare provizorie de circulaţie in cuantum de 60 de lei. Aceasta se poate achita la casieriile Direcțiilor de impozite şi taxe locale pentru sectoarele 1, 3, 4 şi 6, la CEC pentru sectorul 5 şi la orice oficiu poştal al CN Poşta Română SA din municipiul Bucureşti, pentru sectoarele 2 şi 4.
4. Achitarea contravalorii autorizaţiei de circulaţie provizorie in valoare de 13 lei la CEC.
5. Copierea documentelor acolo unde este cazul.
6. Depunerea documentelor şi achitarea contravalorii plăcilor cu numerele provizorii la ghişeele servicilor de inmatriculare din fiecare judet.