avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere

Vecinul si cu mine locuim in cate un imobil proprietate individuala, dar cu teren de trecere prin fata cladirii mele( de 0.7m latime si 10m lungime) in indiviziune.
Vecinul are posibilitatea sa-si faca un alt acces din alta strada( imobilul fiind la intersectie de strazi).Pentru acest lucru trebuie sa renunte la o camaruta de 2x3mp, pe care s-o transforme in culoar de acces catre curtea sa. El nu vrea in nici un chip sa faca acest lucru si continua sa treaca prin acel culoar ingust in indiviziune si sa ne deranjeze( avem fereastra catre culoar), mai ales ca are si chiriasi mereu.
Cat trebuie sa fie dupa lege culoarul minim de trecere in astfel de situatii?
Cum putem sa scapam de acest necaz ?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: dariu , utilizator 10:16, 3 Iunie 2015
Daca pe acea camaruta are autorizatie de constructie, nu puteti sa solicitati demolarea acelei camera. Daca avea alt drum de acces, puteati cere in instant sa fie desfiintata servitutea.
Inteleg ca acel drum e si al lui, cum ar fi normal sa isi darame o bucatica de constructie in loc sa rteaca pe drumul care este si al lui?
Puneti draperie, geam mat, nu stiu...
Buna ziua si multumesc pt.raspuns.
Dar....totusi nu exista o delimitare pentru culoar de trecere?! in asffel de situatii?
Cum ar fi ca niste indivizi sa treaxa mereu prin casa ta ca sa ajunga la proprietatea lor?
Nu tb.respectata o distanta fata de vecini?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! dețin un teren pe care am construit o casa, terenul ... iosios48 iosios48 Buna ziua! Dețin un teren pe care am construit o casa, terenul se afla in spatele a doua proprietăți, am drum de servitute de 3 m lățime, 56 m lungime, ... (vezi toată discuția)
Drum de acces la locuinta proprietate personala Daniel_1970 Daniel_1970 Buna ziua, Locuiesc cu parintii la casa, proprietate personala a acestora, locuinta construita de parintii mei pe un teren primit de zestre de la parintii ... (vezi toată discuția)