avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restanta la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restanta la intretinere

Buna ziua! Am cumparat un ap.la executare silita si fostul proprietar are datorie la intretinere. Intrebarea mea este,cine trebuie sa plateasca datoria? eu cumparand acel apartament liber de sarcini
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 23:23, 2 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Daca asociatia de proprietari prin reprezentant legal=presedintele de asociatie,nu a inteles sa respecte si sa aplice dispozitiile in vigoare L nr 230/2007 art 50,51,respectiv nu a instituit privilegiul imobiliar,nu a actionat in instanta rau platnicul,dvs ca adjudecatar nu va revin obligatii fata de debitul aferent debitorului executat
Asociatia de poprietari are dreptul sa staruie sa recupereze debitul inregistrat fie de la debitorul executat-daca acesta este solvabil,fie direct de la reprezentantul asociatiei de proprietari care nu a desfasurat in termenul legal procedura de recuperare sume cu titlu de restanta
Aceasta speta a mai fost discutata.
Studiu de caz: daca dumneavostra erati un locatar mai vechi, cum ati fi vazut rezolvata aceasta problema?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executari silite imobile ContSters275324 ContSters275324 Am cumparat un apartament de la executare silita de la o banca. Fostul proprietar are datorii mari la intretinere, trebuie sa le preiau eu? Asa ceva nu scria ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar Adriantot Adriantot Presedintele asociatiei de proprietari a trimis prin posta o notificare catre un proprietar cu datorii de peste 6 luni la asociatie. Proprietarul a refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Procedura de recuperare a restantelor de la proprietari restantieri pentru apartamente ipotecate in cazul in care banca a solicitat executarea silita. Mariussnm Mariussnm As dori sa stiu daca, prin prisma legislatiei in vigoare, asociatia de proprietari are prioritate fata de alti creditori la recuperarea restantelor chiar daca ... (vezi toată discuția)