avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatean cu dubla cetatenie pierdut acte
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatean cu dubla cetatenie pierdut acte

Buna ziua, in urma cu 2 zile am pierdut toate actele ( CI, permis, atestat, certificat de nastere), CI eliberata de statul maghiar, cardurile bancare eliberate de diverse tari. Va rog sa ma ajutati cu o informatie pentru a putea sa imi fac altele, inclusiv pe cele din strainatate.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:29, 8 Iunie 2015
Pentru actele romanesti ideal ar fi sa aveti domiciliul in aceeasi localitate unde v-ati nascut. Cu o cerere ati putea sa obtineti atat certificatul de nastere cat si cartea de identitate. Cererea se face la Evidenta. Ati avea nevoie de actul de spatiu si un act cu poza ( de ex. diploma de studii).

Daca nu aveti domiciliul unde v-ati nascut , intai trebuie sa va faceti o carte de identitate provizorie la locul de domiciliu si apoi sa mergeti unde v-ati nascut ca sa obtineti certificatul de nastere rapid (poate chiar in aceeasi zi).
Doar apoi puteti depune pentru cartea de identitate cu termen lung.

Cu cartea de identitate provizorie puteti depune actele pentru permis:
[ link extern ]
si puteti obtine pasaport, daca aveti nevoie rapid de document de calatorie.

In rest (atestat, CI maghiara, carduri) nu stiu.
Pentru cartea de identitate maghiara va puteti adresa la ambasada/consulatul Ungariei din Romania, pentru carduri nu va puteti adresa decat bancilor respective. Unele banci din strainatate au reprezentanta in Romania si puteti sa va adresati in scris sucursalelor respective, dar numai dupa ce intrati in posesia actelor de identitate romana respectiv maghiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la domiciliul din romania dobraymonika dobraymonika Buna ziua! Am dubla cetatenie romano-maghiara si m-am mutat in Ungaria, am vrut sa-mi fac cartea de identitate maghiara, dar vor sa renunt la domiciliul din ... (vezi toată discuția)
Mi-au furat toate actele, n-am nici certificat de nastere. cum pot obtine certificatul de nastere? oandrei888 oandrei888 Sunt cetatean roman stabilit in Ungaria, deci figurez cu domiciliu acolo, dar n-am alta cetatenie in afara de cea Romana. As dori sa obtin certificatul de ... (vezi toată discuția)
Casatorie, carte de identitate fara domiciliu 0330 0330 Buna ziua. Sunt cetatean maghiar si Roman, dar casatoresc in Ungaria ca cetatean maghiar sí nu cred ca intorc in Románia, trebuie transcris certificatul de ... (vezi toată discuția)