avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs la apelul respins ca nefondat, pentru partaj ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs la apelul respins ca nefondat, pentru partaj bunuri comune

Buna ziua,
Dupa ce instanta de fond a hotarat la partaj bunuri comune ,dobandite in totalitate in timpul casatoriei , cote diferentiate de 30% si 70% in defavoarea mea, motivat doar de venituri salariale in care instanta nu a luat in calcul munca mea in familiesi cresterea copilului in timp ce am avut permanent serviciu si venituri salariale ,am facut apel la tribunal si dupa un an si trei amanari pentru a se da o hotarare ,apelul a fost respins ca nefondat, cu drept de recurs in termen de 15 zile .
Cum se judeca recursul si ce inseamna acesta in situatia descrisa?Ce sanse credeti ca am?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:54, 3 Iunie 2015
Nu va putem da un raspuns fara a cunoaste continutul concret al dosarului, probele administrate etc.

In recurs se judeca strict prin prisma motivelor de nelegalitate reglementate de lege.
Constan, vă recomand următorii paşi:
1.intraţi pe site-ul Curţii de Apel de care aparţine Tribunalul unde v-aţi judecat
2.căutaţi dosare cu acelaşi obiect, partaj (sau cum apare cauza pe site la fond şi la apel) şi vedeţi ce soluţii s-au dat. Studiaţi asta pentru cel puţin 2 ani în urmă.
Dacă vedeţi că sunt hotărâri care admit recursul, şi nu din cauza decesului uneia din părţi, poate aveţi şanse.Dacă numărul recursurilor admise e infim, staţi cuminte, nu mai cheltuiţi în zadar.
Numarul recursurilor admise e foarte mic.
Cat despre situatia prezentata, nu stiu cum si la cat ati evaluat munca in casa si in cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa casarea la curtea de apel adiadiadi adiadiadi Buna seara . Este cazul unei sentinte civile pronuntate de tribunal si casata in recurs in ianuarie 2013 de curtea de apel , cu trimitere spre rejudecare ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara ionut1978 ionut1978 Judecatoria da o solutie,Cu apel în 15 zile de la comunicare. s-a facut apel >Tribunalul Dispune rejudecare la ... (vezi toată discuția)
Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)