avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Rotunjire valoare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Rotunjire valoare pensie

Vă rog, știe cineva cum se rotunjește valoarea pensiei?

Ce este sub 05,lei se rotunjește la 0 iar ce este peste 0,5lei se rotunjește la 1?
Se știa la un moment dat că ce depășește 0 se rotunjește la 1.

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:02, 3 Iunie 2015
Punctajul mediu anual x valoarea punctului de pensie = cuantumul pensiei
Cuntumul pensiei nu contine virgula.
Tot ce este dupa virgula(cuantumul pensiei)se rotunjeste la 1 leu.
Ex:1,20453x830,2=1000,000806
Cuantumul pensiei = 1001 lei
Mulțumesc, unde (lege, aliniat) pot vedea acest lucru? Am observat ca în practică, rotunjirea se face contabilicește.
Legea 263/2010

Calculul pensiilor

ART. 94
(1) Cuantumul pensiei se determina prin inmultirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.
(2) La determinarea cuantumului pensiei conform alin. (1) si a cuantumului indemnizatiei pentru insotitor prevazute la art. 77 alin. (2), fractiunile de leu se intregesc la un leu in favoarea pensionarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie 2012 Justitiarul711 Justitiarul711 Am inteles ca persoanelor care au iesit la pensie in 2012 beneficiaza de o recalculare a pensiei incepand cu 11 februarie 2013. Care este modul de calcul al ... (vezi toată discuția)
Cuantumul pensiei la stagiu de cotizare complet Notarnet.ro Notarnet.ro Cum se calculeaza cuantumul pensiei la stagiu de cotizare completă si vechime completă? (vezi toată discuția)
Recalculare pensie paulacarmen paulacarmen Ma numesc Mitran Paula Carmen, sunt nascuta pe 8 martie 1953, iar anul acesta m-am pensionat la limita de varsta, avand o vechime de 25 de ani in domeniul ... (vezi toată discuția)