avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator temporar fara atestat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator temporar fara atestat

Buna ziua,
In urma unei sedinte de bloc s-a stabilit sa renuntam la administrator din cauza serviciilor oferite, care sufereau pe alocuri. Asociatia este in curs de contractare a unor servicii pentru rezolvarea unor probleme care nu mai pot fi amanate.
Unul din vecini s-a oferit sa faca munca de aministrator+contabil, pentru cateva luni, avand pregatire economica, el neavand un atestat.
Pana la angajarea unui nou administrator / atestarea unui vecin, il putem angaja pe cel dornic? Exista o perioada determinata in care se poate asigura aceasta tranzitie?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
i97ccp, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:04, 2 Iunie 2015
Nu exista dispozitie in vigoare care sa reglementeze concret situatia cu care va confruntati
Responsabilitatea de administrator de imobil poate fi preluata provizoriu si de catre unul dintre membrii comitetului executiv sau de catre persoana care detine pregatirea de specialitate-pana la angajarea de administrator atestat
Da, puteti sa procedati asa.
Calificarea prin atestat nu este obligatorie a fi consemnata in contract, asa cum este nivelul studiilor (minim medii).
Atestatul este cerut prin fisa postului, daca nu e cerut, nu.

Dupa opinia mea in munca de administrator, cu atat mai mult in contabilitate, este mai putin importanta hartia (atestatul) care nu ofera mari cunostinte unui om care nu stia nimic inainte de a face cursurile "luminatoare" de administrare, cat este importanta intelegerea activitatii de catre un om pregatit in domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie proprietari insresuma insresuma Poate functiona legal o Asociatie de proprietari (cu mai mult de 10 apartamente) fara administrator, doar cu presedinte, contabil, casier, personal ... (vezi toată discuția)
Lipsa atestat administrator codan2016 codan2016 va intreb daca este corect, si legal, sa te semnezi la rubrica \"Administrator\" din listele de plata lunare, stiind ca tu nu detii un atestat de administrator ... (vezi toată discuția)