avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntare CIC si demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntare CIC si demisie

Buna ziua,

Mi-am gasit de lucru la o alta companie si doresc sa demisionez. Momentan sunt in CIC. Voi incepe activitatea la noul angajator la sfarsitul lunii acesteia sau inceputul lunii viitoare.

Cand ar trebui sa depun la actualul angajator cererea de renuntare la CIC si demisia, astfel incat sa nu existe intrerupere de activitate? Ma gandesc la afectarea pensiei.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
madalina40, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 3 Iunie 2015
Ceea ce doriti dvs sa faceti trebuie sa aiba ca efect aceeasi data pentru a nu avea intrerupere.

In acest caz , pasii sunt:
- cerere de incetare a suspendarii c.i.m. si , totodata , de incetare a c.i.m.
- incheierea noului c.i.m.

Data incetare suspendare c.i.m. = data incetare c.i.m. = data incepere activitate la noul angajator
Deci cand ar trebui sa depun demisia, ca sa coincida toate aceste date? daca as incepe pe 6 iulie la noul angajator...
Nu trebuie sa va depuneti demisia, ci puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor incepand cu data de 06.07.2015.

Mergeti si vorbiti cu actualul angajator si vedeti cand o puteti duce cererea de incetare.
Va multumesc mult!

Daca, totusi, ei nu sunt de acord cu incetarea contractului cu acordul partilor si va exista aceasta intrerupere de activitate, cum va fi afectata pensia? Inca o data multumiri!
Daca nu sunt va puteti da demisia.

Nu are cum sa existe perioada de intrerupere .

Alte discuții în legătură

Demisie in cic cristina_lazeanu cristina_lazeanu Buna ziua, As vrea sa stiu daca 1) in cazul in care imi dau demisia cat timp sunt in CIC si ma angajez la alta firma, mai beneficiez de stimulent?si cum se ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil Rocsanaa1 Rocsanaa1 Buna ziua! Sunt in cic pana la cei 2 ani ai copilului,dar doresc sa ma intorc la munca mai devreme pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la 3 ... (vezi toată discuția)
Acordarea stimulentului de insertie daca schimb locul de munca alinutza_b_b alinutza_b_b As vrea sa stiu daca acordarea stimulentului de insertie ( cu ocazia reincadrarii in munca inainte de implinirea varstei de 1 an an) este conditionata de ... (vezi toată discuția)