avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie in CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie in CIC

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca
1) in cazul in care imi dau demisia cat timp sunt in CIC si ma angajez la alta firma, mai beneficiez de stimulent?si cum se procedeaza?
2) care sunt pasii pentru a demisiona cat timp sunt in concediu?ar trebui sa fac intai cerere de reluare a activitatii?
Mentionez ca am optat pentru 2 ani si concediul se termina in februarie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 3 Septembrie 2015
1. Raspunsul este afirmativ la prima intrebare a dvs.
Dupa incheierea c.i.m. la noul angajator , mergeti la AJPIS pentru a depune cererea de acordare a stimulentului de insertie.

2. Pasii sunt urmatorii :
- depunere cerere de incetare a suspendare a c.i.m. si ,totodata, de incetare a c.i.m. cu aceeasi data la angajatorul de unde ati intrat in CCC.
Cererea de incetare a c.i.m. poate fi si cu acordul aprtilor (art.55 lit.b C.mun.) ,nu numaiprin demisie care poate fi cu sau fara preaviz.

- cu aceeasi data incheiati noul c.i.m. , pentru a nu avea discontinuitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca in timpul ccc EmiliaIoana EmiliaIoana Buna ziua. Sunt in concediu de crestere al copilului pana in octombrie 2015 (am optat pentru 2 ani). Mi-am gasit alt loc de munca si as dori sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de muncă Valentina Emanuela Valentina Emanuela Bună! Cum trebuie să procedez la schimbarea locului de muncă,eu fiind în concediu maternal,să primesc stimulentul şi să fiu angajată la noul loc cu 60 ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil Rocsanaa1 Rocsanaa1 Buna ziua! Sunt in cic pana la cei 2 ani ai copilului,dar doresc sa ma intorc la munca mai devreme pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la 3 ... (vezi toată discuția)