avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizare instanta de tutela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizare instanta de tutela

Buna ziua, va adresez o intrebare in legatura cu urmatoarea problema: tatal a decedat iar in urma succesiunii au ramas mama si doi copii minori. Masa succesorala este compusa din sume de bani depuse la banca insa banca refuza eliberarea sumelor de bani pentru motivul ca ar fi nevoie de un curator sau autorizarea instantei de tutela. Intrebarea ar fi in baza carui temei de drept ( art din cod) este necesara autorizarea instantei de tutela pentru retragerea sumelor de bani ale minorilor in condiitle in care mama este reprezentant legal, nu este vorba de tutore sau altceva...
Cel mai recent răspuns: law_and_order , utilizator 16:13, 3 Iunie 2015
Exista certificat de mostenitor?
da exista, iar in procedura succesorala minorii au fost reprezentati de un curator special insa reiterez intrebarea... in baza carui temei reprezentantul legal are nevoie de curator/autorizare instanta de tutela pentru a retrage suma de bani din banca - bun succesoral al minorilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare pentru acte de dispozitie ale minorului in urma decesului tatalui mirinuca mirinuca Intrebare: Care ar fi solutia pentru a intra in posesia unei despagubiri financiare in urma decesului titularului unui contract de asigurare avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Autorizarea instantei de tutela pentru acte de dispozitie ale minorului clara1801 clara1801 Am urmatoarea situatie juridica, sunt curioasa ce parere aveti cu privire la subiect: Doresc sa obtin autorizarea insantei de tutela pentru a efectua o ... (vezi toată discuția)
Moștenirea minorilor: în ce condiții are curatorul special acces la conturile lor bancare? cosming2018 cosming2018 Buna ziua, Am o intrebare, si am nevoie de indicatii, de la cineva care cunoste bine legea si sa imi raspunda pe articole de lege. Cineva care s-a ... (vezi toată discuția)