avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalcularea pensiei alimentare din urma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalcularea pensiei alimentare din urma

Buna ziua.Acum cateva zile am primit de la fosta sotie printr un avocat spre plata restantei de 1800 de lei. Am divortat in Noiembrie 2013 si ne am inteles la plata unei sume lunare de 400 lei. Eu, din ianuarie nu am mai lucrat si i am trimis o suma de 300 lei lunar, iar ea acum, cere diferenta de bani retroactiv. Intrebarea mea ar fi daca pot sa cer in instanta recalcularea pensiei din ianuarie 2014, raportata la salariul minim, avand in vedere ca de atunci nu am mai lucrat?
In momentul de fata, ea este plecata din tara cu copilul, de mai bine de 6 luni, nerespectand termenii din sentinta si anume posibilitatea vizitarii copilului.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: covasa_dan , utilizator 15:26, 3 Iunie 2015
Da, puteti depune o cerere in instanta de recalculare a pensiei de intretinere, avand in vedere ca nu realizati venituri.
Problema care s-ar putea ivi, este ca acesta hotarare sa isi produca efectele de la introducere, de acum incolo sa dati 1/4 din minim, si nu retroactiv.
Unde pot depune cererea in instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara DavidBaciu DavidBaciu Buna ziua, la varsta de 13 ani parintii mei au divortat iar tatal meu a fost nevoit sa imi plateasca o pensie alimentara de circa 680 RON. La varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara pentru copil juliaeva juliaeva Buna ziua In urma sentitei din anul 2010 tatal fetitei mele a fost obligat la plata unei pensii de 115 ron in favoarea copilului . La stabilirea acestei ... (vezi toată discuția)