avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea uscatorului fara acordul unuia dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea uscatorului fara acordul unuia dintre proprietari

Buna ziua, as avea o intrebare. In situatia in care in blocul de locuinte in care detin un apartament exista un uscator, se poate ca acesta sa fie cumparat de catre unul dintre vecinii uscatorului, in conditiile in care unul dintre proprietari nu este de acord cu vanzarea?

Mentionez ca unul dintre proprietarii care au pereti comuni cu uscatorul vrea sa-l cumpare, perfectand in acest sens un antecontract de vanzare cumparare cu restul proprietarilor, mai putin cu unul dintre ei, care se opune vanzarii. Cumpraratorul sustine ca uscatorul nu mai constituie un bun aflat in comproprietate fortata datorita faptului ca toti, in afara de unul dintre proprietari, au primit un avans in sensul vanzarii, si ca se poate obtine pe calea partajului judiciar iesirea din indiviziune.

De astemenea, as dori sa adaug faptul ca, proprietarul care se opune vanzarii, si care doreste mentinerea destinatiei initiale a uscatorului, este unul dintre cei care are pereti comuni cu uscatorul, iar cumparatorul are de asemenea pereti comuni cu uscatorul.

In concluzie, in conditiile in care cumparatorul sustine ca marea majoritate a proprietarilor doresc vanzarea uscatorului si schimbarea destinatiei acestuia in camera de locuit, se poate trece peste consimtamantul celui care se opune, sau este necesar si acordul acestuia din urma?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gigi58 , utilizator 23:07, 3 Iunie 2015
vanzarea spatiilor comune reprezinta un subiect mult discutat
Spatiile comune din imobilele de locuit in comun reprezinta parti comune la care au dreptul toti proprietarii din imobil
Astfel ca eventuala instrainare se poate realiza legal,numai cu acordul notarial al tuturor proprietarilor
Nu se poate trece peste acordul unui proprietar
Studiati atent www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
ynocentta, utilizator
Va multumesc pentru raspuns si recomandare. As mai avea o intrebare. Daca proprietarul respectiv are deja o posesie asupra uscatorului, care dainuie de aproximativ 20 de ani, insa fara vreun just titlu sau act translativ de prorprietate in favoarea sa, poate acesta invoca uzucapiunea? Mentionez ca posesie este neintrerupta si publica. Va multumesc din nou!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Uscatorie bloc andreeaziman andreeaziman Buna ziua.Am si eu o intrebare:Se mai poate cumpara uscatoria unui bloc?Fratele meu a cumparat acum 2 ani o uscatorie de bloc.toti locatari au fost de acord si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune fergus fergus In ce conditii se poate dobandi un drept de proprietate prin uzucapiune? (vezi toată discuția)