avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somajul si contractele de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somajul si contractele de munca

Bu na ziua,
Cu data de 14 ianuarie 2015 sunt in somaj, in perioada 10 martie - 10 aprilie 2015 am suspendat somajul pt. un contract de munca de o luna, ceeace inseamna ca mi s-a mai prelungit somajul cu inca o luna pana in 17 februarie 2016, apoi am revenit din nou in somaj si acum am suspendat iar somajul din 2 iunie pana in 2 septembrie pe o perioada de trei luni deoarece m-am angajat, dar la expirarea perioadei vreau sa revin din nou la somaj ceeace inseamna ca mi se va mai prelungi cu alte 3 luni somajul deci pana in mai 2016.Vreau sa stiu daca voi mai gasi un loc de munca tot pe perioada determinata si la fel nu-mi vor convenii conditiile de munca aprige, care este data expirarii definitive a somajului.Stiu ca pot avea contracte de maxim 12 luni dar dar in situatia mea as vrea sa stiu daca mai pot beneficia de contracte de munca pe perioada determinata si de cate luni pana la expirarea definitiva a somajului si care este data definitiva a expirarii somajului.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:21, 3 Iunie 2015
1. De cate ori veti incheia un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata de cel mult 12 luni de fiecare data se va suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, pana se vor efectua lunile de somaj acordate initial (6, 9 sau 12 luni).

2. Asadar puteti sa incheiati cate CIM da cate ori aveti ocazia dar acestea sa fie pe perioada determinata de cel mult 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea somajului datorata reangajarii iustinapb iustinapb Bu na ziua! Sunt in a 7-a luna de somaj din cele 9 acordate, iar de luna urmatoare ma voi angaja la o firma. Ce trebuie sa fac ? Am inteles ca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cim determinat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am o nelamurire, cand expira acest contract pe durata determinata? determinata, de 3 luni, pe perioada cuprinsa intre data de 31.03.2011 data ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata camieudaria camieudaria intrebarea mea este urmatoarea ca si angajator , daca am un angajat cu contr pe per det , daca nu mai vreau sa-i prelungesc contr de munca sunt obligat sa-i ... (vezi toată discuția)