avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatii angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatii angajator

Angajatorul are obligatia de a suporta cheltuielile efectuate pentru analizele periodice ale angajatilor? Mentionez ca firma are ca obiect de activitate comert.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
sabrer_2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: sabrer_2006 , utilizator 14:06, 2 Iulie 2009
Din CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.31 (1) Patronul va organiza la angajare si, ulterior, o data pe an, examinarea medicala a salariatilor, in scopul de a constata daca sunt apti pentru desfasurarea activitatii in posturile pe care ar urma sa le ocupe sau pe care le ocupa, precum si pentru prevenirea imbolnavirilor profesionale. Examinarea medicala este gratuita, iar cheltuielile ocazionate de examinare se vor suporta conform legii. Conditiile concrete urmeaza sa fie stabilite la nivel de unitate, cu consultarea sindicatelor.
(2) In cazul in care dispozitii legale speciale sau ale contractului colectiv de munca prevad examinari medicale la termene mai scurte, determinate de conditiile deosebite de la locurile de munca, se vor aplica aceste prevederi.
(3) Salariatii sunt obligati sa se supuna examenelor medicale in conditiile organizarii potrivit prevederilor alin. 1. Refuzul salariatului de a se supune examinarilor medicale constituie abatere disciplinara.
(4) Examinarea medicala a salariatilor la angajare si, ulterior, o data pe an se face de catre unitatile sanitare de specialitate acreditate de patronat si de Ministerul Sanatatii.
Prin lege da, angajatorul este obligat sa suporte analizele periodice ale angajatilor dar NUMAI la cele pe care le solicita firma!
Analizele periodice ale angajatilor se pot face gratuit?Care sunt conditiile pentru a beneficia de gratuitate?
Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analize periodice platite de firma Doina Elena Doina Elena Care este baza legala care prevede ca firma plateste analizele periodice ale salariatului care lucreaza la supermarket? Multumesc. (vezi toată discuția)
Analizele periodice cristinalupea cristinalupea Buna, ma intrereseaza daca analizele periodice efectuate angajatilor sunt sau nu obligatorii ?:D (vezi toată discuția)
Patronul opreste din bani carmen_pitesti carmen_pitesti Buna ziua,as vrea sa ma ajutati si pe mine cu o problema,va rog frumos. Lucrez la un supermarket,si,pe parcurs am absolvit niste cursuri de calificare,si am ... (vezi toată discuția)