avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sesizari si reclamatii la autoritatile locale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sesizari si reclamatii la autoritatile locale

Buna ziua,

Mica introducere: Am bagat bani foarte multi in masina personala acum 4-5 luni, am mers cu ea in Bucuresti si in Braila si acum e din nou praf.

Nu sper si nu imi doresc sa ma cert cu primaria sa imi plateasca despagubiri. Insa, doresc sa aflu in ce masura pot face reclamatii pentru orice ma deranjeaza pe mine in localitatea respectiva.. Cotizez la stat aproximativ 800 de lei pe luna, plus 10-12 milioane pe an in taxe legate de masina+caine si ma cam scoate din sarite faptul ca nu am conditii in aceasta societate. Sunt perfect constient ca eu singur nu o sa fac nimic insa vreau sa instig cat mai multa lume sa faca plangeri si sesizari la primarii pana cand nesimtitii se vor trezi din somn si o sa puna mana la treaba.
Mergand pe principiul ca o sa fie si primariile satule sa raspunda la mii de plangeri lunar si sa isi trimita juristii la o groaza de procese... vreau sa incep sa fac sesizari de fiecare data cand ma deranjeaza ceva..

In consecinta, doresc sa parerea dumneavoastra legata de acest demers... si mai doresc informatii si eventual trimiteri catre diverse legi care reglementeaza regimul reclamatiilor si sesizarilor catre autoritati. Doresc sa stiu ce se intampla daca o cerere sau sesizare nu este luata in seama, ce se intampla daca 2000 de cereri pe aceeasi problema nu sunt rezolvate si etc. Pentru ce se poate face sesizare ? ( maidanezi, aurolaci in parc, gropi in asfalt etc )
As dori ajutorul dumneavoastra sa ma indrumati sa ma " specializez " pe domeniul asta... si sa ofer informatiile la randul meu oricarui om interesat sa faca plangere sau sesizare cand este batjocorit de autoritatile locale.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:30, 3 Iunie 2015
Starea drumurilor nationale este o problema de interes general a tuturor acelora care sunt obligati sa le foloseasca
Taxele aferente caine nu au tangenta cu starea si obligatiile aferente drumurilor nationale si costurilor aferente reparatiilor la masina ca urmare a prejudiciilor si daunelor generate de starea drumurilor
Sunt multe hotarari judecatoresti definitive favorabile acelora care au reclamat starea deplorabila a drumurilor nationale si au obtinut recuperarea prejudiciilor cauzate la autoturismele personale
sunt probleme distincte cu solutionari distincte problemele legate de maidanezi,aurolaci,gropi in asfalt,pentru fiecare dintre acestea existand dispozitii in vigoare si autoritati responsabile sau impotriva carora se pot deschide actiuni in instanta
Problema esentiala o constituie vidul legislativ referitor la obligatiile concrete ale fiecarei autoritati,avand in vedere ca in fapt toate invoca problema lipsei fondurilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maidanezi hobincu hobincu Buna ziua,am rugamintea sa ma indrumati in aceasta problema deoarece nu reusesc sa ii gasesc rezolvare.in blocul unde locuiesc vecina de sub mine detine in ... (vezi toată discuția)
Despre latratul cainilor... radusb2004 radusb2004 Buna. Incerc sa fiu scurt si la obiect: in imediata vecinatate a locuintei in care stau se afla, intr-o curte ce apartine unei societati comerciale, aprox 15 ... (vezi toată discuția)
Aplicare amenzi stapani caini Antoanela Geaman Antoanela Geaman Scriu acest mesaj deoarece chiar mi se pare inadmisibil sa facem slalom printre fecalele de caine pe aleile dintre blocuri sau case.Mai ales ca acestea provin ... (vezi toată discuția)