avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Plan de Situatii neacceptat de primarie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Plan de Situatii neacceptat de primarie

Buna ziua,

Am cerut unui topograf un Plan de Situatii la un teren cumparat in Mun.Arad pentru a schimba la primarie categoria de folosinta din Curti Constructii in agricol.
Pe planul facut topograful a scris "teren viran neimprejmuit" si din aceasta cauza nu a fost acceptata la primarie schimbarea. Cand am contactat topograful mi-a zis ca el nu-i poate schimba categoria de folosinta, doar primaria o poate face. Cand s-a apucat de proiect stia ce-i cer de fapt si dupa ce a incasat 620 de lei mi-a zis ca de fapt nu poate sa schimbe el. Stiu ca se poate face deoarece mai sunt proiecte de genul in zona pentru reducerea impozitului la finante.
Acum sunt prins intre neacceptarea primariei si Planul de Situatii platit care nu-mi foloseste la nimic.
Ce-mi recomandati?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: t_ovi2002 , utilizator 16:00, 4 Iunie 2015
Expunere neclara
Terenul Dvs. personal este inscris ca "teren viran neimprejmuit" sau unul dintre cele din vecinatate ?
In actul Dvs. de proprietate ce scrie ?.
Pe teren (in realitate) terenul respectiv este chiar "teren viran neimprejmuit" ?
In extras CF este trecut Curti Constructii. Pentru reducerea de impozit la finante se percepe o "hartie" de la Registrul Agricol din primarie cu dovada ca pe teren nu e construit nimic. Registrul Agricol cere un Plan de Situatii cu mentiunea trecuta ca terenul e agricol. Pe planul de situatie intocmit de topograf e trecut teren viran neimprejmuit deoarece el zice ca nu-i poate schimba categoria de folosinta (nu la fel mi-a zis cand a inceput proiectul).
Terenul in realitate e viran (toata zona) si nu exista utilitati in zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciunea unui topograf t_ovi2002 t_ovi2002 Buna ziua, Am achizitionat un teren intravilan la marginea Aradului. Terenul apare in CF ca Curti Costructi. Pentru a-l trece in regim agricol (fiind pasune ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan, folosinta actuala teren agricol polarbear2 polarbear2 Buna ziua, Problema mea sta in felul urmator. Am posibilitatea de a cumpara un teren intravilan care are ca folosinta actuala: faneata. Conform ... (vezi toată discuția)