Sunt administrator de 8 luni la o Asociatie de Proprietari. Intr-un apartament domiciliaza o domnisoara, (ea spune ca este nepoata proprietarei), iar la solicitarea noastra verbala nu vrea sa ne prezinte adresa sau numarul de telefon al proprietarei.
Am vrea sa discutam cu proprietarii deoarece la apartamentul respectiv sunt debite si am vrea sa cerem acordul pentru mansardarea imobilului.
Prin ce mod sau metoda as putea sa o fac pe domnisoara locatara sa-mi dea datele proprietarului?
Am scos un Cf de unde am aflat numele proprietarilor.... dar mai departe.......:(
Cereti ajutorul politiei la serviciul de evidenta a populatiei prin reprezentantul legal - presedintele asociatiei.
Luati legatura mai intai cu politistul de proximitate si poate aveti norocul sa dati peste o persoana plina de solicitudine si un IQ corespunzator incat sa va inteleaga ce anume doriti sa aflati, dar care sa aiba si cunostinte suficiente care sa va indrume exact in locul unde ati putea gasi informatiile pe care le doriti.
Politia poate verifica identitatea persoanei care locuieste in apartament, poate solicita adresa proprietarului, contractul de inchiriere, poate solicita trecerea acelei persoane in cartea de imobil... Conducerea asociatiei poate solicita fiecarui proprietar sa depuna la asociatie copia actului de proprietate, asa cum prevede legea 230/2007.
Pentru ca acel apartament figureaza cu debite, presedintele sa-l actioneze in judecata si poate asa o sa-l cunoasteti pe proprietar si va recuperati si banii.
Cat despre mansardare, din punctul meu de vedere, este o actiune ce aduce multe necazuri asociatiei, proprietarilor actuali si viitori.
Cartea de imobil
m.belu
Conform OUG 97/2005, deduc faptul ca trebuie sa existe carte de Imobil la asociatiile de proprietari.
La asociatia din care fac parte, nu exista si am ... (vezi toată discuția)