Buna ziua, am si eu o problema si poate ma ajutati cu ceva sfaturi. Concediile medicale, acelea de 2-3 zile, luate cu un pachet de cafea sau o ciocolata de la medicul de famile, au inceput sa fie din ce in ce mai multe si afecteaza serios productia. Eu stiu ca stau acasa ,le vad prin oras , ce pot fa
verificari inopinate la cativa "pacienti" din acestia, cu un medic de medicina muncii, de ex. apoi sanctionati si dati afara, ... 2 -3 exemple si se va linisti lumea :D
care sunt motivele pentru care se apeleaza la astfel de situatii?....v-ati pus si problema aceasta?...poate chiar au probleme de sanatate si fiecare angajat are dreptul la concediu medical.
Aveti posibilitatea de a-i vizita la domiciliu pentru a vedea care este starea lor.
Daca sunteti convinsa ca nu sunt in fapt real bolnave....adresa medicului de familie....nu platiti concediul medical.....adresa la colegiul medicilor.......atacati in instanta valabilitatea certificatului....sanctionati angajatul.
verificati diagnosticele de pe cocediile de boala, daca aveti medic de firma mergeti si cu el, sa ii faca un consult! Referat ... si banuiesc ca nici medicul de familie cu ciocolata si cafeaua nu ar rebui sa scape fara o sesizare.
Daca toate banuielile sunt intemeiate aveti si modalitati.
Este foarte adevarat ca sunt si exceptii, nu sunt absurda si bineinteles ca le platesc, doar ca atunci cand un angajat lucreaza o jumatate de luna si restul sta in medical iar a doua luna o ia de la capat parca prea 'bate la ochi'. Chiar nu exagerez.
Certificat medical
bvr
Stimati colegi,
Am o problema pe care sunt convinsa ca o aveti si unii dintre voi. Mi se intampla foarte des ca angajatii sa-si ia concedii medicale ... (vezi toată discuția)