avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical

Buna ziua, am si eu o problema si poate ma ajutati cu ceva sfaturi. Concediile medicale, acelea de 2-3 zile, luate cu un pachet de cafea sau o ciocolata de la medicul de famile, au inceput sa fie din ce in ce mai multe si afecteaza serios productia. Eu stiu ca stau acasa ,le vad prin oras , ce pot fa
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:18, 2 Iulie 2009
dee dee a scris:

Este foarte adevarat ca sunt si exceptii, nu sunt absurda si bineinteles ca le platesc, doar ca atunci cand un angajat lucreaza o jumatate de luna si restul sta in medical iar a doua luna o ia de la capat parca prea 'bate la ochi'. Chiar nu exagerez.

verificati diagnosticul....aveti contract cu medicina muncii?....solicitati analizele tuturor angajatilor periodic...
ma confrunt in mod constant cu o problema similara, pe care o au mai multi angajatori cu care lucrez.

Unele indrumari gasiti la:
www.avocatnet.ro/content/for...

Angajatorul pe care il reprezint s-a hotarat sa conteste unele concedii.
Am adresat contestatia directiei de control a Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, cu solicitarea sa fie comunicata si Colegiului Medicilor

Din cat am studiat eu problema, nu cred sa existe alta metoda legala de verificare/contestare, si nici verificarie ad-hoc nu sunt un temei legal pentru refuzul la plata
Nici medicii de medicina muncii nu au competenta legala si nici atributii sa conteste un concediu medical eliberat de un coleg.

Stim ca avem slabe sanse sa se anuleze respectivele concedii, insa nu am putut nici sa stam cu mainile in san in timp ce angajatii nostri si medicii lor mint si fura cu nerusinare.
Angajatorul este hotarat sa conteste toate concediile suspecte, pana in panzele albe sau pana cand cel putin un medic va pati ceva, si restul voi fi mai reticenti in diagnostice, cel putin cu angajatii sai.

Continutul contestatiei se bazeaza pe indrumarile primite pe avocatnet, si pe legislatia in domeniu.

poate mai culegeti informatii utile si din:
Va multumesc pentru promptitudine, se pare ca este nevoie de putina alergatura dar sper sa pot atrage putin atentia asupra acestui lucru. O zi buna tuturor!
@ dee dee: Va doresc suscces!
si ma bucur ca s-a mai hotarat cineva sa lupte impotriva curentului:strong:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare legalitate concedii medicale cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti punctul dvs de vedere cu privire la urmatoarea speta: Un angajat al unei societati comerciale a beneficiat de 700 zile de ... (vezi toată discuția)
Aviz expertiza medicala suspect Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am un salariat care a inregistrat 90 zile de cm si care mi-a adus un aviz de prelungire a acestuia, cu inca 30 zile. Avizul mi se pare suspect, ... (vezi toată discuția)
Certificat medical bvr bvr Stimati colegi, Am o problema pe care sunt convinsa ca o aveti si unii dintre voi. Mi se intampla foarte des ca angajatii sa-si ia concedii medicale ... (vezi toată discuția)