ma confrunt in mod constant cu o problema similara, pe care o au mai multi angajatori cu care lucrez.
Unele indrumari gasiti la:
www.avocatnet.ro/content/for...
Angajatorul pe care il reprezint s-a hotarat sa conteste unele concedii.
Am adresat contestatia directiei de control a Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, cu solicitarea sa fie comunicata si Colegiului Medicilor
Din cat am studiat eu problema, nu cred sa existe alta metoda legala de verificare/contestare, si nici verificarie ad-hoc nu sunt un temei legal pentru refuzul la plata
Nici medicii de medicina muncii nu au competenta legala si nici atributii sa conteste un concediu medical eliberat de un coleg.
Stim ca avem slabe sanse sa se anuleze respectivele concedii, insa nu am putut nici sa stam cu mainile in san in timp ce angajatii nostri si medicii lor mint si fura cu nerusinare.
Angajatorul este hotarat sa conteste toate concediile suspecte, pana in panzele albe sau pana cand cel putin un medic va pati ceva, si restul voi fi mai reticenti in diagnostice, cel putin cu angajatii sai.
Continutul contestatiei se bazeaza pe indrumarile primite pe avocatnet, si pe legislatia in domeniu.
poate mai culegeti informatii utile si din: